Φιλοξενεί φέτος 9 ξεχωριστές παραστάσεις από το ΚΘΒΕ, τα μεγαλύτερα ΔΗΠΕΘΕ της χώρας και τις δημοτικές θεατρικές σκηνές

Τα «Μερκούρεια» κλείνουν φέτος τα 30 και ο δήμος Νεάπολης-Συκεών το γιορτάζει με μία επετειακή διοργάνωση αντάξια ενός πολιτιστικού θεσμού που μετράει τρεις δεκαετίες κι έχει γίνει συνώνυμος με την καλοκαιρινή θεατρική παραγωγή στη Θεσσαλονίκη. Ούτως ή άλλως το καλοκαίρι για το δήμο Νεάπολης-Συκεών ανήκει στον πολιτισμό με τα «Μερκούρεια» που διοργανώνει η Κοινωφελής Επιχείρηση του δήμου (ΚΕΥΝΣ) να αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι αυτής της διάστασης.

Η ετήσια συνάντηση όλων των ΔΗΠΕΘΕ της χώρας με το ΚΘΒΕ και τις θεατρικές σκηνές του δήμου στο Ανοιχτό θέατρο «Μάνος Κατράκης» στις Συκιές κάνει πρεμιέρα απόψε (Τετάρτη 21 Αυγούστου) με τη «Λυσιστράτη» του Αριστοφάνη από το ΔΗΠΕΘΕ Σερρών.

Φέτος λοιπόν στη σκηνή του Ανοιχτού Θεάτρου Συκεών «Μάνος Κατράκης» (Καρόλου Κουν 12) θα φιλοξενηθούν σημαντικές παραστάσεις από τις Σέρρες ως την Καλαμάτα και από τη Βέροια ως τη Θεσσαλία για να δικαιώσουν και τους πιο απαιτητικούς θεατρόφιλους. Το παρών θα δώσει η δεύτερη κρατική σκηνή της χώρας και τα θεατρικά εργαστήρια του δήμου Νεάπολης-Συκεών. Τα Μερκούρεια που πραγματοποιούνται υπό την αιγίδα και με τη χρηματοδότηση του υπουργείου Πολιτισμού, κάνουν πρεμιέρα με τη «Λυσιστράτη» του Αριστοφάνη από το ΔΗΠΕΘΕ Σερρών.

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα των Μερκουρείων 2024 εδώ και σχετικό βίντεο εδώ και εδώ.


Πηγή κειμένου και φωτογραφίας:ditika.gr




Για άρθρα που αναδημοσιεύονται και αναγράφεται η πηγή τους, ουδεμία ευθύνη φέρει το SalonikaPlus.gr, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.
Νεότερη Παλαιότερη