Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει γίνει πηγή σημαντικών οικονομικών και νομικών προβλημάτων για την Apple.

Όπως αναφέρει το Politico, μόλις την προηγούμενη εβδομάδα, η μεγαλύτερη εταιρεία στον κόσμο έχασε την έφεσή της για έναν φόρο ύψους 13 δισ. ευρώ, ενώ τον Μάρτιο είχε ήδη επιβληθεί πρόστιμο 1,8 δισ. ευρώ λόγω κανόνων που αφορούν το App Store. Ταυτόχρονα, η Apple αντιμετωπίζει τρεις έρευνες για μη συμμόρφωση με τις απαιτήσεις του Νόμου για τις Ψηφιακές Αγορές (DMA) της ΕΕ, οι οποίες θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε νέα πρόστιμα.

Την ίδια εβδομάδα που η εταιρεία παρουσίαζε το νέο iPhone 16, το οποίο διαθέτει προηγμένες δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης (AI), οι οποίες επιτρέπουν τη δημιουργία μηνυμάτων, ταινιών και κρατήσεων σε εστιατόρια, η Apple ανακοίνωσε ότι αυτές οι δυνατότητες δεν θα είναι διαθέσιμες στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η εταιρεία επικαλέστηκε τις «ρυθμιστικές αβεβαιότητες» ως τον κύριο λόγο για αυτήν την απόφαση.

Πηγή κειμένου και φωτογραφίας: protothema.gr



Για άρθρα που αναδημοσιεύονται και αναγράφεται η πηγή τους, ουδεμία ευθύνη φέρει το SalonikaPlus.gr, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.
Νεότερη Παλαιότερη