Με τη σούπερ αρωματική σάλτσα που όλοι αγαπούν.
Υλικά
1 πακέτο σπαγγέτι
1 κουταλιά ξύσμα λεμονιού
1/2 φλιτζάνι ασπρισμένα και καβουρδισμένα αμύγδαλα
3 φλιτζάνια φυλλαράκια μαϊντανού
1/2 φλιτζάνι φυλλαράκια πλατύφυλλου βασιλικού
3 κουταλιές χυμό λεμονιού
4 σκελίδες σκόρδο (χωρίς το πράσινο φύτρο)
πιπέρι
Αλάτι
2/3 έξτρα παρθένο ελαιόλαδο του φλιτζανιού
αμύγδαλα φιλέ, καβουρδισμένα (για γαρνίρισμα)
2/3 του φλιτζανιού τριμμένο πικάντικο τυρί (πεκορίνο ή παρμεζάνα)
μερικά φυλλαράκια βασιλικού ή μαϊντανού ( για γαρνίρισμα)
Εκτέλεση
Βράζετε τα σπαγγέτι, ή άλλο ζυμαρικό (φαρφάλες, πεννάκι, σέλινο ή ταλιατέλες) σε μπόλικο αλατισμένο νερό με 1 κουταλιά λάδι. Στο μεταξύ, ετοιμάζετε το πέστο. Βάζετε στο μπλέντερ το μαϊντανό, το βασιλικό, τα αμύγδαλα, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, το σκόρδο και αλατοπιπερώνετε. Τα πολτοποιείτε και συνεχίζοντας το χτύπημα, ρίχνετε λίγο-λίγο το λάδι μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά. Προσθέτετε το τριμμένο τυρί και ανακατεύετε. Αν το πέστο είναι πολύ σφιχτό, προσθέτετε 2-3 κουταλιές από το νερό που βράζετε τα μακαρόνια. Όταν γίνουν τα ζυμαρικά, τα σουρώνετε (δεν τα περιχύνετε με κρύο νερό) και τα ανακατεύετε με τη σάλτσα πέστο. Σερβίρετε αμέσως, γαρνιρισμένα με φυλλαράκια βασιλικού ή μαϊντανού, πασπαλισμένα με μερικά ακόμη αμύγδαλα φιλέ, καβουρδισμένα και επιπλέον τριμμένο τυρί μέσα σε μπολ.Παραλλαγή: Σοτάρετε ελαφρά 2 κολοκυθάκια, κομμένα σε λεπτές φέτες και 2 ψιλοκομμένα φινόκιο μέσα σε 1 κουταλιά ελαιόλαδο πάνω σε μέτρια φωτιά για 6 λεπτά. Ρίχνετε το πέστο στο τηγάνι, ανακατεύετε και περιχύνετε τα ζυμαρικά. Ανακατεύετε καλά και σερβίρετε αμέσως.
Πηγή
Για άρθρα που αναδημοσιεύονται και αναγράφεται η πηγή τους, ουδεμία ευθύνη φέρει το SalonikaPlus.gr, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.