Αυτό είναι το συμπέρασμα από τις έρευνες της αστυνομίας, το οποίο επιβεβαιώνει αποκλειστικά στο Live News και ένας εκ των φαρμακοποιών από τα οποία τα προμηθεύτηκε.

«Είχε έρθει μία κυρία, δύο φορές, η οποία είχε πάρει, τη μία φορά τέσσερα ή πέντε θερμόμετρα και μία ακόμα φορά είχε πάρει επτά ή οκτώ, δεν είμαι σίγουρος. Να παίρνουν, παίρνουν αλλά όχι τόσα πολλά όχι. Μέχρι τέσσερα, πέντε, έχει τύχει γενικώς, αλλά τα επτά – οκτώ εκείνη τη φορά μου έκανε πιο εντύπωση. 15 δεν πρέπει να πήρε από εμένα, αλλά κάποια πήρε από εμένα. Μου είπε νομίζω ότι θα πάει σε κάποιο ΚΑΠΗ κάτι τέτοιο μου είχε πει οπότε δεν ξαναήρθε η κυρία αυτή. Δεν θυμάμαι να ξαναήρθε, να είναι πελάτισσά μου, απλά ήρθε δύο φορές μάλλον και πήρε αυτό. Μπορεί να είχε πάρει και καμιά φορά κάτι άλλο, δεν ήταν πελάτισσά μου πάντως».

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στα χέρια της η αστυνομία, στις 4 Ιουλίου του 2018, η 50χρονη αγόρασε τέσσερα θερμόμετρα από φαρμακείο στο Πανόραμα, δύο ημέρες μετά επέστρεψε στο ίδιο φαρμακείο για να αγοράσει άλλα τέσσερα ενώ μετά από λίγες ημέρες, το ίδιο καλοκαίρι, αγόρασε άλλα δεκαπέντε από φαρμακείο στην Περαία. Σύνολο 23 θερμόμετρα υδραργύρου.

«Πώς μπορείς να το δικαιολογήσεις τώρα αυτό το πράγμα; Και πώς μπήκε η υπόθεση στο αρχείο αφού βρήκαν τα θερμόμετρα και όλα αυτά τα πράγματα; Τα θερμόμετρα έχουν τον υδράργυρο μέσα. Αν υποθέσουμε ότι την έχει κάνει αυτή την «δουλειά», το έριχνε σε φαγητό; Σε ποτό; Πού πάει αυτό το πράγμα; Υπάρχει προφανώς κατηγορία για δολοφονία. Δεν έχω πρόθεση ούτε να καταδικάσω, ούτε να αθωώσω. Είναι αρμοδιότητα των Αρχών. Κι αν χρειαστεί να συνεισφέρω, θα το κάνω», λέει συγγενής του 60χρονου.

Η απάντηση της κατηγορούμενης για τα 23 θερμόμετρα

Στην απολογία της η 50χρονη, φέρεται να παραδέχτηκε ναι μεν, ότι αγόρασε θερμόμετρα, λιγότερα, ωστόσο, στον αριθμό, ισχυρίζεται όμως, ότι τα έστειλε με πακέτο στην αδελφή της στην Πολωνία.

«Είναι αλήθεια ότι αγόρασα από φαρμακείο στο Πανόραμα αρχικά τουλάχιστον έξι θερμόμετρα υδραργύρου, εκ των οποίων το ένα το παρέδωσα στον σύζυγό μου που νοσηλευόταν, τα δε υπόλοιπα τα έστειλα με δέμα στην αδελφή μου στην Πολωνία. Μετά από λίγες ημέρες, πήγα σε άλλο φαρμακείο της Περαίας, αγοράζοντας ακόμα δώδεκα θερμόμετρα υδραργύρου, από τα οποία ξανά το ένα το έδωσα στον σύζυγό μου ενώ τα υπόλοιπα τα έστειλα ξανά με δέμα στην Πολωνία».

Μεγάλες ποσότητες ηρεμιστικών

Από την έρευνα της αστυνομίας, φαίνεται όμως, να προκύπτει ένα ακόμα ύποπτο στοιχείο. Στον οργανισμό του 60χρονου κατά τη νοσηλεία του, 47 ημέρες πριν αφήσει την τελευταία του πνοή στο σπίτι του από παθολογικά, όπως είχαν πει τότε, αίτια, είχαν βρεθεί μεγάλες ποσότητες ηρεμιστικών φαρμάκων.

Με αφορμή τον υδράργυρο που εντοπίστηκε στα αυτιά του 60χρονου κατά τη νοσηλεία του, διενεργήθηκαν και τοξικολογικές εξετάσεις, όπου εντοπίστηκε σε αυξημένα επίπεδα η δραστική ουσία που υπάρχει στα TAVOR, η οποία χορηγήθηκε τουλάχιστον πέντε φορές, όσο εκείνος παρέμενε νοσηλευόμενος. Από το νοσοκομείο διαβεβαίωσαν ότι δεν χορηγήθηκε, ενώ οι μόνοι επισκέπτες διαπιστώθηκε ότι ήταν η σύζυγος και ο μεγάλος γιος.

Η 50χρονη φέρεται να έχει παραδεχτεί ότι είχε πάει στο νοσοκομείο δύο σακούλες με ηρεμιστικά χάπια, ωστόσο αρνείται ότι τα χορήγησε στον σύζυγό της.

«Το ’18 με έπαιρνε τηλέφωνο ανά διαστήματα χωρίς να μου λέει τίποτα. Έτσι, για να με ακούει. Δεν ήταν σε καλή κατάσταση. Και έμαθα και από τη γυναίκα του ότι πράγματι διακομίστηκε και γύρισε στο σπίτι. Ήταν σε άσχημη κατάσταση, είναι γεγονός αυτό, είχε οικονομικά προβλήματα και πρέπει να έπαιρνε και φάρμακα», είπε συγγενής του 60χρονου.

Το τηλεφώνημα στις Αρχές που έγινε η αφορμή η 50χρονη να κατηγορηθεί τελικά για τη δολοφονία του συζύγου της, έγινε τον Ιούνιο του 2023 με στοιχεία ικανά ώστε ο εισαγγελέας να ανοίξει ξανά την υπόθεση.

Ο Μιχάλης Χάλαρης, επίκουρος καθηγητής Χημείας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο, μιλώντας στο Live News εξήγησε ότι ο υδράργυρος είναι ένα βαρύ μέταλλο και τοξική ουσία, που επηρεάζει πολλά ζωτικά όργανα και συστήματα, όπως είναι το νευρικό, ανοσοποιητικό και πεπτικό, του ανθρώπου.

Ο υδράργυρος άπαξ και εισέλθει με κάποιο τρόπο στον ανθρώπινο οργανισμό κατανέμεται απευθείας στο αιμοποιητικό σύστημα. Επίσης ο ειδικός ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει θεραπεία για τη δηλητηρίαση από υδράργυρο.
Νεότερη Παλαιότερη