Έως σήμερα, Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου μπορούν οι φορείς πιστοποίησης να υποβάλλουν αίτηση για να συμμετάσχουν στο νέο πρόγραμμα της ΔΥΠΑ που αφορά στις πράσινες δεξιότητες 75.000 εργαζομένων. Ενώ η προθεσμία για αιτήσεις των φορέων διεξαγωγής εξετάσεων εκπνέει αύριο, Τρίτη, 8 Οκτωβρίου.

Το πρόγραμμα αυτό έχει ως στόχο την αναβάθμιση των γνώσεων, ικανοτήτων και δεξιοτήτων των εργαζομένων μισθωτών του ιδιωτικού τομέα, σύμφωνα με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας, στο πλαίσιο της πράσινης μετάβασης της οικονομίας.

Υπενθυμίζεται δε πως ο κάθε καταρτιζόμενος που θα παρακολουθήσει πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης, συνολικής διάρκειας 80 ωρών, εκ των οποίων οι 12 ώρες θα πραγματοποιηθούν με δια ζώσης εκπαίδευση, τουλάχιστον 48 ώρες με σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση και έως 20 ώρες με ασύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Την κατάρτιση θα ακολουθεί πιστοποίηση γνώσεων και δεξιοτήτων, μέσω επιταγών πιστοποίησης (certification voucher) και όσοι επιτύχουν θα λάβουν το σύνολο του εκπαιδευτικού επιδόματος που ανέρχεται σε 400 ευρώ (μικτά).

Τι άλλο πρέπει να γνωρίζετε για τα προγράμματα ΣΕΚ

Τα προγράμματα ΣΕΚ θα υλοποιηθούν με τη διαδικασία του συστήματος παροχής επιταγών κατάρτισης (training vouchers) και θα αφορούν πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης, διάρκειας 80 ωρών (12 ώρες δια ζώσης εκπαίδευση, τουλάχιστον 48 ώρες σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση και έως 20 ώρες ασύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση). Την κατάρτιση θα
ακολουθεί πιστοποίηση γνώσεων και δεξιοτήτων, μέσω επιταγών (certification voucher).

Οι ενδιαφερόμενοι Πάροχοι ΣΕΚ και οι Πάροχοι Πιστοποίησης, μπορούν να υποβάλλουν αποκλειστικά ηλεκτρονικά την αίτησή τους μέσω gov.gr στους ακόλουθους συνδέσμους:

Πάροχοι Κατάρτισης:https://www.gov.gr/ipiresies/ekpaideuse/katartise/eggraphe-sto-metroo-parokhonadeiodotemenon-kdbm-gia-katartise-ergazomenon

https://www.gov.gr/ipiresies/ekpaideuse/katartise/eggraphe-sto-metroo-parokhon-tonkedibim-ton-aei-gia-katartise-ergazomenon

Πάροχοι Πιστοποίησης:https://www.gov.gr/ipiresies/ekpaideuse/katartise/eggraphe-sto-metroo-parokhonpistopoieses-gia-katartise-ergazomenon


Πηγή κειμένου και φωτογραφίας: enikonomia.gr



Για άρθρα που αναδημοσιεύονται και αναγράφεται η πηγή τους, ουδεμία ευθύνη φέρει το SalonikaPlus.gr, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.
Νεότερη Παλαιότερη