Ένα κέικ ζουμερό με γιαούρτι είναι τέλειο για πρωινό αλλά και σνακ στο γραφείο.
Συστατικά
1 κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι
2 κεσεδάκια του γιαουρτιού κρυσταλλική ζάχαρη
4 αυγά
ξύσμα από 1 μικρό πορτοκάλι
250 γρ. βούτυρο
3½ κεσεδάκια του γιαουρτιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
Τρόπος Μαγειρέματος
Προσθέτεις το γιαούρτι και συνεχίζεις το ανακάτεμα
Ρίχνεις τα αυγά ένα-ένα και ανακατεύεις καλά
Προσθέτεις το ξύσμα πορτοκαλιού, το μπέικιν πάουντερ και το αλεύρι σιγά-σιγά ανακατεύοντας συνεχώς
Βουτυρώνεις τη φόρμα στη βάση και τα πλάγια και αδειάζεις το μίγμα
Το ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου
Για να σιγουρευτείς ότι το κέικ είναι έτοιμο βυθίζεις ένα μαχαίρι για να δεις αν μείνουν πάνω του υπολείμματα ή όχι. Αν δεν μένουν είναι έτοιμο
Το βγάζεις από το φούρνο και περιμένεις να κρυώσει πριν το αφαιρέσεις από τη φόρμα
2 κεσεδάκια του γιαουρτιού κρυσταλλική ζάχαρη
4 αυγά
ξύσμα από 1 μικρό πορτοκάλι
250 γρ. βούτυρο
3½ κεσεδάκια του γιαουρτιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
Τρόπος Μαγειρέματος
Σε ένα μπολ ρίχνεις το βούτυρο, τη ζάχαρη και ανακατεύεις καλά με το μίξερ χειρός μέχρι να ομογενοποιηθούν
Προσθέτεις το γιαούρτι και συνεχίζεις το ανακάτεμα
Ρίχνεις τα αυγά ένα-ένα και ανακατεύεις καλά
Προσθέτεις το ξύσμα πορτοκαλιού, το μπέικιν πάουντερ και το αλεύρι σιγά-σιγά ανακατεύοντας συνεχώς
Βουτυρώνεις τη φόρμα στη βάση και τα πλάγια και αδειάζεις το μίγμα
Το ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου
Για να σιγουρευτείς ότι το κέικ είναι έτοιμο βυθίζεις ένα μαχαίρι για να δεις αν μείνουν πάνω του υπολείμματα ή όχι. Αν δεν μένουν είναι έτοιμο
Το βγάζεις από το φούρνο και περιμένεις να κρυώσει πριν το αφαιρέσεις από τη φόρμα
Για άρθρα που αναδημοσιεύονται και αναγράφεται η πηγή τους, ουδεμία ευθύνη φέρει το SalonikaPlus.gr, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.