Υλικά
2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 1/2 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
2 κ. σ. ζάχαρη
1 1/2 κ. γλ. μαγειρική σόδα
1 πρέζα αλάτι
1/2 φλ. τσαγιού χρωματιστή τρούφα
3 κ. σ. βούτυρο λιωμένο και κρυωμένο
1 1/2 φλ. τσαγιού βουτυρόγαλα
3/4 φλ. τσαγιού γάλα
2 αυγά
1 1/2 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
Για το γλάσο:
1 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
2 κ. σ. αλατισμένο βούτυρο μαλακωμένο
1/2 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
1/4 κ. γλ. εκχύλισμα αμυγδάλου προαιρετικά
Εκτέλεση
Για να φτιάξετε το γλάσο ανακατέψτε τη ζάχαρη άχνη, το βούτυρο, τη βανίλια και το εκχύλισμα αμυγδάλου μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπήστε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, τη ζάχαρη το αλάτι και τη χρωματιστή τρούφα.
Σε ένα άλλο μπολ χτυπήστε το λιωμένο βούτυρο, το βουτυρόγαλα, το γάλα, τα αυγά και το εκχύλισμα βανίλιας.
Προσθέστε τα υγρά συστατικά στα ξηρά συστατικά και ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν κατά το μεγαλύτερο μέρος αλλά να παραμείνουν σβώλοι.
Ζεστάνετε ένα ελαφρά λαδωμένο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το μείγμα στο τηγάνι χρησιμοποιώντας 1/3 φλιτζάνι μείγμα τη φορά.
Μαγειρέψτε για περίπου 2 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς.
Τοποθετήστε σε ένα πιάτο, γαρνίρετε με το γλάσο και σερβίρετε.
Πηγή