Υλικά

1 φλ. τσαγιού βρώμη
8 κ. σ. βούτυρο
1 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 φλ. τσαγιού καστανή ζάχαρη
1/4 κ. γλ. μαγειρική σόδα
1/8 κ. γλ. αλάτι
1 φλ. τσαγιού μαρμελάδα βατόμουρο

Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και χρησιμοποιήστε 1/2 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο για να λαδώσετε το εσωτερικό ενός ταψιού.

Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι, τη βρώμη, την καστανή ζάχαρη, τη σόδα και το αλάτι.

Κόψτε το υπόλοιπο βούτυρο σε κομμάτια, προσθέστε το στο μπολ με το μείγμα αλευριού και βρώμης και χρησιμοποιήστε τα χέρια σας για να δουλέψετε το βούτυρο μέσα στο μείγμα μέχρι να μοιάζουν όλα σαν υγρή άμμος και να μην μείνουν μεγάλα κομμάτια βουτύρου.

Ρίξτε το μισό μείγμα βρώμης στο ταψί και πιέστε το μέχρι να σχηματίσει ένα συμπαγές στρώμα.

Ανακατέψτε τη μαρμελάδα για να διαλύσετε τυχόν σβόλους και, στη συνέχεια, ρίξτε τη μαρμελάδα σε μικρές κουταλιές πάνω στο πιεσμένο μείγμα βρώμης στο ταψί. Προσπαθήστε να αποφύγετε να προσθέσετε τη μαρμελάδα πολύ κοντά στις άκρες.

Μόλις προστεθεί όλη η μαρμελάδα πάνω από το κάτω στρώμα βρώμης, πασπαλίστε το υπόλοιπο μείγμα βρώμης από πάνω, αφήνοντάς το χαλαρό.

Ψήστε τις μπάρες βρώμης για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι η κορυφή να πάρει ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.

Αφαιρέστε τις μπάρες από το φούρνο, αφήστε τις να κρυώσουν, κόψτε τις σε εννέα τετράγωνα και σερβίρετε.
Πηγή
Νεότερη Παλαιότερη