Υλικά

4 μπούτια κοτόπουλου με κόκαλα και δέρμα
1/2 κ. γλ. αλάτι
1/3 φλ. τσαγιού λευκό κρασί
7 κ. σ. ανάλατο βούτυρο, μαλακωμένο
4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
2 κ. γλ. φρέσκα φύλλα δεντρολίβανου, ψιλοκομμένα
2 κ. γλ. φύλλα θυμαριού, ψιλοκομμένα
3/4 κ. γλ. αλάτι
1/4 κ. γλ. μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς.
Ανακατέψτε τα υλικά για το βούτυρο βοτάνων και σκόρδου (εκτός από το κρασί) μέχρι να συνδυαστούν.
Απλώστε το 80% του βουτύρου κάτω από το δέρμα στο κοτόπουλο και το υπόλοιπο πάνω από το δέρμα.
Βάλτε το κοτόπουλο στο ταψί με την πλευρά της πέτσας προς τα πάνω. Πασπαλίστε το δέρμα με 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και ρίξτε το κρασί γύρω από το κοτόπουλο.
Ψήστε το για 10 λεπτά μέχρι να αρχίσει να φουσκώνει η πέτσα.
Στη συνέχεια, μειώστε τη φωτιά στους 200 βαθμούς και ψήστε για άλλα 40 λεπτά, περιχύνοντας κάθε 10 λεπτά από τα 20 λεπτά και μετά.
Αφαιρέστε από το φούρνο, αφήστε να ξεκουραστεί για 10 λεπτά και σερβίρετε με τους χυμούς σκόρδου και βοτάνων ως σάλτσα!

Νεότερη Παλαιότερη