Συνδυάστε με ψητά λαχανικά.

Υλικά

1 φιλέτο μπακαλιάρου ή πέρκας
5- 6 κ. σ. ελαιόλαδο
1/2 κ. γλ. ψιλοκομμένο τσίλι
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
200 γρ. ντοματίνα, κομμένα στη μέση
Αλάτι και πιπέρι
1/2 κ. σ. βασιλικό, ψιλοκομμένο
1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ. γλ. σκόνη σε σκόρδο

Εκτέλεση

Ζεστάνετε 5- 6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο στο τηγάνι και προσθέστε το ψιλοκομμένο κόκκινο τσίλι, το σκόρδο, τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια, τα ντοματίνια, ψιλοκομμένο βασιλικό και αλάτι κατά βούληση.
Σοτάρετε 2- 3 λεπτά και πολτοποιήστε μερικά ντοματίνια (στύψτε χυμό λεμονιού προαιρετικά).
Aνακατέψτε το αλεύρι και το σκόρδο σε σκόνη και καλύψτε το φιλέτο του ψαριού με το μείγμα.
Τηγανίστε σε ελαιόλαδο μέχρι να ψηθεί και να ροδίσει και από τις δύο πλευρές.
Σερβίρετε με ψητά λαχανικά.

newsbeast.gr
Νεότερη Παλαιότερη