Υλικά

4 καλαμπόκια
2 κ. σ. βούτυρο
1/2 μεγάλη πιπεριά, ψιλοκομμένη
1 μικρή jalapeño, ψιλοκομμένη
1/2 φλ. τσαγιού μεξικάνικο τυρί cotija, θρυμματισμένο
1/4 φλ. τσαγιού κόλιανδρο, ψιλοκομμένο

Για το ντρέσινγκ:

3 κ. σ. γιαούρτι

3 κ. σ. μαγιονέζα

1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη

Το ξύσμα και το χυμό από μισό λάιμ

1/2 κ. γλ. σκόνη τσίλι (ή Sriracha)

Αλάτι κατά βούληση

Εκτέλεση

Βουτυρώστε τα καλαμπόκια και ψήστε τα στο μπάρμπεκιου για να αποκτήσουν τα μαύρα σημάδια ψησίματος και την καπνιστή γεύση.

Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κατεψυγμένο καλαμπόκι (που έχει ζεσταθεί σε βραστό νερό), να το ψήσετε στο φούρνο ή να το βράσετε.

Αφήστε το να κρυώσει και, στη συνέχεια, κόψτε τους κόκκους και προσθέστε τους σε ένα μεγάλο μπολ.

Σε ένα μπολ ανακατέψτε το γιαούρτι με τη μαγιονέζα, το σκόρδο, το χυμό λάιμ, το ξύσμα, τη σκόνη τσίλι και αλάτι. Δοκιμάστε και προσαρμόστε αν χρειάζεται.

Ρίξτε το μείγμα πάνω από το καλαμπόκι και ανακατέψτε για να ενωθούν.
Πηγή
Νεότερη Παλαιότερη