
Κείμενο: Βίβιαν Παπακωνσταντίνου
Υλικά
(8-10 κομμάτια)200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
120 γρ. ελαιόλαδο
200 γρ. αλεύρι βρώμης
2 αβγά
100 ml γάλα με χαμηλά λιπαρά
200 γρ. φέτα, θρυμματισμένη, με λιγότερα λιπαρά και αλάτι
250 γρ. ανθότυρο, θρυμματισμένο
2 κ.σ. ανάμεικτο μαύρο και λευκό σουσάμι
2 κ.σ. δυόσμο
αλάτι, πιπέρι
120 γρ. ελαιόλαδο
200 γρ. αλεύρι βρώμης
2 αβγά
100 ml γάλα με χαμηλά λιπαρά
200 γρ. φέτα, θρυμματισμένη, με λιγότερα λιπαρά και αλάτι
250 γρ. ανθότυρο, θρυμματισμένο
2 κ.σ. ανάμεικτο μαύρο και λευκό σουσάμι
2 κ.σ. δυόσμο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Βήμα 1: Σε μπολ ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το γιαούρτι, τα αβγά, το γάλα και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και τον δυόσμο.
Βήμα 2: Συνεχίζοντας το ανακάτεμα, προσθέτουμε το αλεύρι, τη φέτα και το ανθότυρο.
Βήμα 3: Ομογενοποιούμε τα υλικά, στρώνουμε το μείγμα σε ταψάκι (στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα) και πασπαλίζουμε με το σουσάμι.
Βήμα 4: Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C, στη μεσαία σχάρα, στον αέρα, για περίπου 40-45 λεπτά.
Διατροφική αξία ανά κομμάτι
Βήμα 2: Συνεχίζοντας το ανακάτεμα, προσθέτουμε το αλεύρι, τη φέτα και το ανθότυρο.
Βήμα 3: Ομογενοποιούμε τα υλικά, στρώνουμε το μείγμα σε ταψάκι (στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα) και πασπαλίζουμε με το σουσάμι.
Βήμα 4: Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C, στη μεσαία σχάρα, στον αέρα, για περίπου 40-45 λεπτά.
Διατροφική αξία ανά κομμάτι
Ενέργεια: 173 kcal
Υδατάνθρακες: 28,7 γρ.
Πρωτεΐνη: 26,1 γρ.
Λιπαρά: 12,2 γρ.
Κορεσμένα λιπαρά: 3,9 γρ.
*Η φωτογραφία έχει δημιουργηθεί με AI
newsbeast.gr
Υδατάνθρακες: 28,7 γρ.
Πρωτεΐνη: 26,1 γρ.
Λιπαρά: 12,2 γρ.
Κορεσμένα λιπαρά: 3,9 γρ.
*Η φωτογραφία έχει δημιουργηθεί με AI
newsbeast.gr