
Τα καρότα ξεχωρίζουν για τα καροτενοειδή τους που δίνουν το χαρακτηριστικό τους χρώμα σε αποχρώσεις πορτοκαλί, μοβ, κίτρινο, λευκό ή κόκκινο. Είναι πλούσια σε βήτα-καροτίνη, την οποία ο οργανισμός μετατρέπει σε βιταμίνη Α, απαραίτητη για την υγεία των ματιών. Συμβάλλουν στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού, στη μείωση της χοληστερόλης και στη βελτίωση της πέψης, ενώ η υψηλή πρόσληψη καροτενοειδών συνδέεται με μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου.
Υλικά
(10-12 κομμάτια)200 γρ. βρώμη
80 γρ. καρότο, τριμμένο σε χοντρό τρίφτη
70 γρ. μέλι
35 γρ. ξανθές σταφίδες
370 γρ. φυτικό γάλα χωρίς προσθήκη ζάχαρης
1 αβγό και 2 ασπράδια
1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ. κανέλα
λίγο αλάτι
¼ κ.γ. γαρύφαλλο
Για το frosting γιαουρτιού
80 γρ. καρότο, τριμμένο σε χοντρό τρίφτη
70 γρ. μέλι
35 γρ. ξανθές σταφίδες
370 γρ. φυτικό γάλα χωρίς προσθήκη ζάχαρης
1 αβγό και 2 ασπράδια
1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ. κανέλα
λίγο αλάτι
¼ κ.γ. γαρύφαλλο
Για το frosting γιαουρτιού
2 κ.σ. γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
1 κ.γ. μέλι
λίγη κανέλα
⅓ κούπας καρύδια, ψιλοκομμένα
1 κ.γ. μέλι
λίγη κανέλα
⅓ κούπας καρύδια, ψιλοκομμένα
Εκτέλεση
Βήμα 1: Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν σε παχύρρευστο χυλό με τη βοήθεια ενός αβγοδάρτη.
Βήμα 2: Ρίχνουμε τον χυλό σε φόρμα σιλικόνης ή σε μεταλλική φόρμα (στην οποία έχουμε τοποθετήσει λαδόχαρτο).
Βήμα 3: Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C, στον αέρα, για 30-35 λεπτά.
Βήμα 4: Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει για 1 ώρα.
Βήμα 5: Φτιάχνουμε το frosting ανακατεύοντας το γιαούρτι με το μέλι και την κανέλα.
Βήμα 6: Αλείφουμε το κέικ με το frosting όταν έχει κρυώσει και πασπαλίζουμε με τα καρύδια.
Βήμα 2: Ρίχνουμε τον χυλό σε φόρμα σιλικόνης ή σε μεταλλική φόρμα (στην οποία έχουμε τοποθετήσει λαδόχαρτο).
Βήμα 3: Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C, στον αέρα, για 30-35 λεπτά.
Βήμα 4: Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει για 1 ώρα.
Βήμα 5: Φτιάχνουμε το frosting ανακατεύοντας το γιαούρτι με το μέλι και την κανέλα.
Βήμα 6: Αλείφουμε το κέικ με το frosting όταν έχει κρυώσει και πασπαλίζουμε με τα καρύδια.
Διατροφική αξία ανά μερίδα
Ενέργεια: 306 kcal
Υδατάνθρακες: 31,5 γρ.
Πρωτεΐνη: 8,4 γρ.
Λιπαρά: 11,9 γρ.
Κορεσμένα λιπαρά: 1,9 γρ.
newsbeast.gr
Υδατάνθρακες: 31,5 γρ.
Πρωτεΐνη: 8,4 γρ.
Λιπαρά: 11,9 γρ.
Κορεσμένα λιπαρά: 1,9 γρ.
newsbeast.gr