Το βούτυρο κακάο προέρχεται από την επεξεργασία των σπόρων του φυτού Theobroma cacao, γνωστό στην Ελλάδα ως κακαόδεντρο.
Ετυμολογικά η λέξη προέρχεται από το "θείον" και το "βρώσιν", δηλαδή η τροφή των θεών. Έχει ένα ήπιο άρωμα σοκολάτας και γεύση και κιτρινόλευκο χρώμα. Χρησιμοποιείται στην παρασκευή σοκολάτας και ως μαλακτικό σε προϊόντα περιποίησης.
Είναι στερεό σε θερμοκρασία δωματίου και το σημείο τήξης του είναι στους 30-35°C. Το βούτυρο του κακάου είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά στοιχεία και λιπαρά οξέα. Οι καρποί περιέχουν κατά µέσον όρο µέχρι 55% λίπος.
Είναι ιδανικό για τις ξηρές και ταλαιπωρημένες επιδερμίδες, καθώς έχει έντονη ενυδατική δράση.
Υπάρχουν 2 τύποι cocoa butter:
Το εξευγενισμένο (Refined) βούτυρο κακάο , στο οποίο έχει αφαιρεθεί το άρωμα και το χρώμα του.
Το ακατέργαστο (Unrefined) βούτυρο κακάο που μυρίζει ξεκάθαρα σοκολάτα και έχει ένα ελαφρύ κίτρινο χρώμα. Κρατάει αναλλοίωτα όλα τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά του και τις πολύτιμες ιδιότητες του.
Πηγή: govastileto.gr
Ετυμολογικά η λέξη προέρχεται από το "θείον" και το "βρώσιν", δηλαδή η τροφή των θεών. Έχει ένα ήπιο άρωμα σοκολάτας και γεύση και κιτρινόλευκο χρώμα. Χρησιμοποιείται στην παρασκευή σοκολάτας και ως μαλακτικό σε προϊόντα περιποίησης.
Είναι στερεό σε θερμοκρασία δωματίου και το σημείο τήξης του είναι στους 30-35°C. Το βούτυρο του κακάου είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά στοιχεία και λιπαρά οξέα. Οι καρποί περιέχουν κατά µέσον όρο µέχρι 55% λίπος.
Είναι ιδανικό για τις ξηρές και ταλαιπωρημένες επιδερμίδες, καθώς έχει έντονη ενυδατική δράση.
Υπάρχουν 2 τύποι cocoa butter:
Το εξευγενισμένο (Refined) βούτυρο κακάο , στο οποίο έχει αφαιρεθεί το άρωμα και το χρώμα του.
Το ακατέργαστο (Unrefined) βούτυρο κακάο που μυρίζει ξεκάθαρα σοκολάτα και έχει ένα ελαφρύ κίτρινο χρώμα. Κρατάει αναλλοίωτα όλα τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά του και τις πολύτιμες ιδιότητες του.
Πηγή: govastileto.gr