Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C, στην κάτω αντίσταση με αέρα. Βράζουμε τα ζυμαρικά στον μισό χρόνο από αυτόν που αναγράφεται στη συσκευασία, τα σουρώνουμε καλά και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Λαδώνουμε ένα  αρκετά μεγάλο ταψί που να χωράει τις πιπεριές όρθιες.

Κόβουμε το καπάκι από τις πιπεριές, αφαιρούμε τα σπόρια και τις εσωτερικές λευκές μεμβράνες τους και ψιλοκόβουμε τη σάρκα από τα καπάκια.

Τις τοποθετούμε στο ταψί. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σ’ ένα φαρδύ τηγάνι και σοτάρουμε το σκόρδο και τις αντζούγιες.

 Επειτα από 1 λεπτό τα βγάζουμε από το τηγάνι, δυναμώνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε τις ντομάτες και τις αφήνουμε να σιγομαγειρεύονται μέχρι να πιουν τα υγρά τους, για περίπου 5 λεπτά. Απομακρύνουμε τις ντομάτες από το τηγάνι και, μόλις πέσει η θερμοκρασία τους, τις αναμειγνύουμε με τις ελιές, το σκόρδο, τις αντζούγιες, την κάππαρη, τη ρίγανη (ή τον βασιλικό), τις ψιλοκομμένες πιπεριές, τα βρασμένα ζυμαρικά και το τυρί. Ρίχνουμε λίγο αλάτι και άφθονο πιπέρι. Γεμίζουμε τις πιπεριές με το μείγμα ζυμαρικών. Αναμειγνύουμε σε ένα μπολ την τριμμένη φρυγανιά με τριμμένη ντομάτα, ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και καλύπτουμε τις πιπεριές. Ρίχνουμε το νερό στο ταψί και ψήνουμε για 45 λεπτά ή μέχρι να διαπιστώσουμε πως οι πιπεριές είναι τρυφερές, τρυπώντας τες με ένα πιρούνι. Σερβίρονται ζεστές.

Χρόνος: 75 λεπτά

Εύκολη

ΥΛΙΚΑ (για 6 άτομα)
6 μεγάλες κίτρινες πιπεριές
250 γρ. μικρό κοφτό μακαρονάκι ή άλλο μικρό ζυμαρικό
2 μεγάλες ντομάτες, ψιλοκομμένες και καλά στραγγισμένες 1/2 κ.σ. αποξηραμένη ρίγανη ή 1/2 φλιτζάνι φρέσκο βασιλικό
2 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
6 φιλέτα αντζούγιας, στραγγισμένα και ψιλοκομμένα
2 κ.σ. κάππαρη, ξαρμυρισμένη
1/4 φλιτζάνι μαύρες ελιές, ψιλοκομμένες
200 γρ. μοτσαρέλα ή άλλο ήπιο σε γεύση τυρί που λιώνει
μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
Για την επικάλυψη
4 φρυγανιές, χοντροσπασμένες
1 ντομάτα, τριμμένη στον τρίφτη
3 κ.σ. ελαιόλαδο
120 ml νερό

Από την Άρτεμη Χάλαρη

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος, Βοηθός φωτογράφου: Μανώλης Κάππα / Food stylist: Tina Webb, Bοηθός food stylist: Ματίνα Πετρουτσά

Πηγή: eatme Ιουνίου. Το eatme κυκλοφορεί την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα με το Έθνος της Κυριακής
Νεότερη Παλαιότερη