Θα σου τρέχουν τα σάλια με αυτά τα βουτήματα για τον καφέ και σίγουρα θα τα φτιάξεις!

Είναι σκέτος αφρός που λιώνουν στο στόμα, όλο γεύση και νοστιμιά....


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Λιώνετε το βούτυρο σε κατσαρολάκι και το βάζετε σε ένα μπολ, το χτυπάτε με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να λιώσει η ζάχαρη, ρίχνετε τα αυγά ένα-ένα.

Τέλος ρίχνετε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ στη συνέχεια σπάτε τη σοκολάτα αμυγδάλου σε κομμάτια μέσα στο μείγμα,ρίχνετε και την μισή κούπα σπασμένα καρύδια ελαφρός στο μπλεντερ ανακατεύετε να γίνει μία ωραία μάζα.

Στη συνέχεια φτιάχνετε 2 μακρόστενα μπαστουνάκια, τα τυλίγετε με ζελατίνη τα αφήνετε 15 λεπτά στο ψυγείο για να σφίξουν τα κόβετε με το μαχαίρι σε φετούλες.

Όσο είναι το δάχτυλό μας, τα ψήνετε πάνω σε λαδόκολλα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 12 με 13 λεπτά, Μόλις κρυώσουν λιώνετε τη σοκολάτα κουβερτούρα με μία κουταλιά λάδι ελαφρύ και σε μπεν μαρι, βουτάτε το μισό μπισκοτάκι μέσα και κάνετε την επάλειψη. Τέλος πασπαλίζετε με λίγο τριμμένο καρύδι αν θέλετε.

ΥΛΙΚΑ
1 πλάκα βούτυρο 250 γραμμάρια
2 αυγά
1/2 κούπα ζάχαρη άχνη
1/2 κούπα καρύδια τριμμένα
1 σοκολάτα αμυγδάλου
1 σοκολάτα κουβερτούρα
1 κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ
3,1/2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις.



Η Συνταγή είναι από κ. Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
πηγη
Νεότερη Παλαιότερη