Στον καθαρισμό του Σέιχ Σου από κάθε είδος απορρίμματα προχώρησαν σήμερα, (13/10/19) Κυριακή, περισσότερα από 50 άτομα.


Στο περιαστικό δάσος, μεταξύ άλλων βρέθηκαν κάθε είδους απορρίμματα, από σύριγγες και πλαστικά, μέχρι σπασμένα γυάλινα μπουκάλια, αλλά και υπολείμματα φωτιάς.

Το γεγονός γνωστοποίησε μέσω του προσωπικό της λογαριασμού στα social media, η δημοσιογράφος Ελισάβετ Σταυριανίδου και όπως αναφέρει χαρακτηριστικά «αφού μαζεύτηκαν τα απορρίμματα και το τοπίο καθάρισε αναδείχτηκαν τα άγρια λουλούδια, τα κάθε λογής μανιτάρια και όλες οι ομορφιές του τόπου μας».

Αναλυτικά τα όσα γράφει:

«Περισσότερα από 50 άτομα, κυρίως νέοι ηλικίας από 20-25 χρόνων, συμμετείχαμε σήμερα στον καθαρισμό του περιαστικού δάσους του Σέιχ Σου. Με ιδιωτική πρωτοβουλία μέσω Facebook, χωρίς αιγίδες, χωρίς υποστήριξη, χωρίς τίποτα. Προσωπικά με χαροποίησε το γεγονός ότι νέος κόσμος παράτησε το κυριακάτικο χουζούρι και το "αραλίκι" του, φόρεσε τα γάντια, πήρε τις σακούλες και ρίχτηκε στη «μάχη», ο καθένας για όσο μπορούσε. Και όταν λέω νέος κόσμος, βάλε στη σκέψη σου κι αυτούς με τις τρυπημένες μύτες και τα ράστα, τους «άπλυτους», που μπορεί να τους «τρακάρεις» και να αλλάξεις πεζοδρόμιο. Στο δάσος, εκεί περιμετρικά της πηγής του Μπάρμπα-Γιώργη, βρήκαμε κάθε είδους απορρίμματα, από σύριγγες και πλαστικά, μέχρι σπασμένα γυάλινα μπουκάλια, αλλά και υπολείμματα φωτιάς που κάποια «έξυπνη» παρέα άναψε για να ψήσει. Αφού όμως μαζεύτηκαν τα απορρίμματα και το τοπίο καθάρισε αναδείχτηκαν τα άγρια λουλούδια, τα κάθε λογής μανιτάρια και όλες οι ομορφιές του τόπου μας, μέχρι κάποιοι ασυνείδητοι να τον μολύνουν και πάλι. Καλό υπόλοιπο Κυριακής».

rthess.gr
Νεότερη Παλαιότερη