Ενώπιον της πιο μεγάλης πρόκλησης της μέχρι τώρα καριέρας του βρίσκεται ο Στέφανος Τσιτσιπάς!


Ο Έλληνας τενίστας, μετά τον θρίαμβο με 2-0 σετ (6-3, 6-4) επί του Ρότζερ Φέντερερ το Σάββατο, αγωνίζεται απόψε (8:00) στον τελικό του ATP Finals με αντίπαλο τον Αυστριακό Ντόμινικ Τιμ, Νο.5 στην παγκόσμια κατάταξη.

Οι δύο αντίπαλοι έχουν αναμετρηθεί έξι φορές στο παρελθόν, με τον Αυστριακό να μετρά τέσσερις νίκες και τον Τσιτσιπά δύο.

Τελευταία φορά που κοντραρίστηκαν ήταν πριν από έναν μήνα, στις 6 Οκτωβρίου, στον τελικό του China Open. Σε εκείνο το παιχνίδι ο Τσιτσιπάς προηγήθηκε με 1-0 σετ, αλλά στη συνέχεια ο Τιμ ανέκαμψε, πήρε τα δύο επόμενα σετ και κατέκτησε τον τίτλο.

Τι είναι το ATP Finals

Το ATP Finals είναι ένα τουρνουά που διεξάγεται στο τέλος κάθε χρονιάς και στο οποίο συμμετέχουν οι 8 κορυφαίοι τενίστες του εκάστοτε έτους.

Φέτος, λοιπόν, ήταν παρόντες οι οκτώ πρώτοι τενίστες στην παγκόσμια κατάταξη του τένις: Ράφα Ναδάλ, Νόβακ Τζόκοβιτς, Ρότζερ Φέντερερ, Ντανιίλ Μεντβέντεφ, Ντόμινικ Τιμ, Στέφανος Τσιτσιπάς, Αλεξάντερ Ζβέρεφ και Ματέο Μπερετίνι.

Ουσιαστικά, μετά τα Γκραν Σλαμ του Γουίμπλεντον, του Ρολάν Γκαρός, του USA Open και του Αυστραλιανού Όπεν, είναι η σπουδαιότερη διοργάνωση στο τένις κάθε χρόνο.

Συνεπώς, το να πούμε πόσο σημαντικός είναι ο αποψινός τελικός για τον Τσιτσιπά περιττεύει.


filathlos.gr
Νεότερη Παλαιότερη