Ετοιμάζουμε ένα ρηχό ταψί στρώνοντάς το με λαδόκολλα.
Για να φτιάξουμε την κηρήθρα, αναμειγνύουμε τη ζάχαρη, το μέλι, τη γλυκόζη και...
30 ml νερό σε ένα τηγάνι. Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
Συνεχίζουμε να βράζουμε το μείγμα ανακατεύοντας προσεκτικά. Περνάμε ένα βρεμένο πινέλο από τα τοιχώματα του τηγανιού ώστε να λιώσουν τυχόν κρύσταλλοι ζάχαρης που έχουνε μείνει εκεί.
Ζεσταίνουμε μέχρι να πάρουμε μια καραμέλα που θα έχει φτάσει τους 150 βαθμούς (μετράμε τη θερμοκρασία με ένα ειδικό θερμόμετρο).
Για να φτιάξουμε την κηρήθρα, αναμειγνύουμε τη ζάχαρη, το μέλι, τη γλυκόζη και...
30 ml νερό σε ένα τηγάνι. Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
Συνεχίζουμε να βράζουμε το μείγμα ανακατεύοντας προσεκτικά. Περνάμε ένα βρεμένο πινέλο από τα τοιχώματα του τηγανιού ώστε να λιώσουν τυχόν κρύσταλλοι ζάχαρης που έχουνε μείνει εκεί.
Ζεσταίνουμε μέχρι να πάρουμε μια καραμέλα που θα έχει φτάσει τους 150 βαθμούς (μετράμε τη θερμοκρασία με ένα ειδικό θερμόμετρο).
Πρέπει να πάρει ωραίο μελένιο χρώμα.
Αφαιρούμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τη σόδα, (προσέχουμε γιατί το μείγμα αφρίζει πολύ), ανακατεύουμε καλά και κατευθείαν αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί που έχουμε ετοιμάσει (ΠΡΟΣΟΧΗ - δεν ακουμπάμε το μείγμα γιατί είναι καραμέλα και θα μας κάψει).
Δεν χρησιμοποιούμε κουτάλι να το ισιώσουμε ώστε να μη χάσει το μείγμα τον όγκο του. Δουλεύουμε γρήγορα. Η κηρήθρα θα συνεχίσει να μαγειρεύεται και μέσα στο ταψί. Αφήνουμε στην άκρη για να κρυώσει (20-30 λεπτά), και να δημιουργήσει μικρές τρυπίτσες.
Μόλις είναι έτοιμο και έχει κρυώσει καλά σπάμε σε μπουκίτσες.
Συστατικά
160 ζάχαρη κρυσταλλική
25 γρ. μέλι
60 γρ. γλυκόζη
7 γρ. σόδα μαγειρική
Tip
Μπορούμε να το φυλάξουμε σε αεροστεγές δοχείο για 1 εβδομάδα!
Αφαιρούμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τη σόδα, (προσέχουμε γιατί το μείγμα αφρίζει πολύ), ανακατεύουμε καλά και κατευθείαν αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί που έχουμε ετοιμάσει (ΠΡΟΣΟΧΗ - δεν ακουμπάμε το μείγμα γιατί είναι καραμέλα και θα μας κάψει).
Δεν χρησιμοποιούμε κουτάλι να το ισιώσουμε ώστε να μη χάσει το μείγμα τον όγκο του. Δουλεύουμε γρήγορα. Η κηρήθρα θα συνεχίσει να μαγειρεύεται και μέσα στο ταψί. Αφήνουμε στην άκρη για να κρυώσει (20-30 λεπτά), και να δημιουργήσει μικρές τρυπίτσες.
Μόλις είναι έτοιμο και έχει κρυώσει καλά σπάμε σε μπουκίτσες.
Συστατικά
160 ζάχαρη κρυσταλλική
25 γρ. μέλι
60 γρ. γλυκόζη
7 γρ. σόδα μαγειρική
Tip
Μπορούμε να το φυλάξουμε σε αεροστεγές δοχείο για 1 εβδομάδα!