Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια, και ρίχνουμε τα ασπράδια στον κάδο του μίξερ. Προσθέτουμε και τη ζάχαρη...

Χτυπάμε τα ασπράδια με τη ζάχαρη με το σύρμα, έως ότου γίνει μια πολύ αφράτη και σφιχτή μαρέγκα σε μέση ταχύτητα για 20 λεπτά γιατί να είναι πιο σταθερή και έτσι δεν χάνει τον όγκο της.

Είναι έτοιμη όταν έχει γίνει σαν λευκή, γυαλιστερή κρέμα και κάνει κορφούλες .

Ανακατεύουμε ελαφρώς τους κρόκους και τους αδειάζουμε στη μαρέγκα. Ανακατεύουμε καλά με μια μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα, με μια συνεχή κυκλική κίνηση. Με αυτό τον τρόπο δεν θα χάσει τον όγκο της.Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το κορν φλάουρ .

Αδειάζουμε λίγο-λίγο το μείγμα στη μαρέγκα και ανακατεύουμε με τη μαρίζ . Κόβουμε μακρόστενα μπαστούνια 5 εκατοστών μήκος η στρογγυλά .. Πασπαλίζουμε με κρυσταλλική ζάχαρη και σηκώνουμε το χαρτί μας να φύγει όση είναι κάτω ..

Δεν χαλάνε τα σαβαγιάρ μας , Ψήνουμε 15-18 λεπτά στους 180 βαθμούς και αφήνουμε να κρυώσουν καλά.

Υλικά
για τα σαβαγιάρ
40γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
40 γρ. κορν φλάουρ
3 αυγά
55 γρ. λευκή κρυσταλλική ζάχαρη & επιπλέον για από πάνω


για την βουτυρόκρεμα
150 γρ βούτυρο αγελαδινό σε αλουμινόχαρτο . εγώ πήρα ένα προσφοράς σε θερμοκρασία δωματίου
120 γρ άχνη ζάχαρη
100 γρ κρέμα γάλακτος
50 γρ γάλα
2 κουτ γλυκού κακάο
1 βανίλια


Εκτέλεση

Βράζουμε το γάλα με το κακάο και το αφήνουμε να κρυώσει


Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα για 15 λεπτά στην γρήγορη ταχύτητα το βούτυρο με την άχνη ..


Προσθέτουμε την βανίλια και το βρασμένο κακάο που έχει κρυώσει .. και χτυπάμε 1 λεπτό ακόμα ..


Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε στο φουλ .. στην αρχή θα έχει όψει σαν να έκοψε .


Συνεχίζοντας για 4-5 λεπτά ακόμα στρώνει .. γίνετε μία κρέμα βελούδινη στο στόμα ..


Σιρόπι
150 γρ νερό
120 ζάχαρη
μερικές σταγόνες λεμονί
2 κουταλιές κονιάκ
βράζουμε νερό με ζάχαρη και λεμονί για 3
λεπτά από την στιγμή του βρασμού ..αφήνουμε να κρυώσει και προσθέτουμε το κονιάκ


Εκτέλεση

Βουτάμε τα μπισκότα στο σιρόπι …


Βάζουμε κρέμα με σακούλα γαρνιρίσματος .


Στην φωτο με το γαλάζιο κυκλακι ειναι το σημείο που μπορείτε να βάλετε ενα κερασακι ,η ένα φουντούκι η λίγη μερέντα πριν βάλουμε την κρέμα .. βάζουμε 2-3 ώρες κατάψυξη .


Λιώνουμε 350 γρ κουβερτούρα σε Μπεν Μαρί .. προσθέτουμε 4 κουτ σούπας ηλιέλαιο και ανακατεύουμε καλά .. βουτάμε τα γλυκά μας τους βάζουμε στην κορυφή λίγο αμύγδαλο η κερασάκι και βάζουμε στο ψυγείο .


Μπορούν να διατηρηθούν και στην κατάψυξη για 30-40 μέρες, ώστε να τις βγάζεις όποτε χρειάζεται… Είναι τέλεια



Η Συνταγή είναι από κ. George Chatzigiatroudakis – “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”
Νεότερη Παλαιότερη