1. Κάνουμε προζύμι με τη μαγιά , μισό ποτήρι γάλα και δύο κουταλιές αλεύρι. Αφού τα ανακατέψουμε καλά το αφήνουμε σε ζεστό μέρος...
να φουσκώσει. Στη συνέχεια βάζουμε το υπόλοιπο κοσκινισμένο αλεύρι σε ένα μπωλ , τη ζάχαρη, τα δυο αυγά, τη βανίλια, το γάλα και τη φουσκωμένη μαγιά .Κατά το ζύμωμα προσθέτουμε σιγά σιγά το λιωμένο βούτυρο .
2. Ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μία ζύμη που δεν κολλά στα χέρια. Την αφήνουμε σκεπασμένη σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί.
3. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 20 ίδια κομμάτια. Κάθε κομμάτι ζύμης το περιστρέφουμε ώστε να έχει περίπου 35 cm μήκος.
4. Το κάθε κομμάτι το διπλώνουμε , πιέζοντας ελαφρά.
5. Αφήνουμε τα ντόνατς έτοιμα σε ζεστό μέρος , ώστε να φουσκώσουν.
6. Τηγανίζουμε τα ντόνατς σε καυτό λάδι.
7. Τα τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές.
8. Τα τοποθετούμε σε μια χαρτοπετσέτα για να απορροφηθεί το λάδι. Κατόπιν πασπαλίζουμε με ζάχαρη σε σκόνη.
Τι χρειαζόμαστε για τη ζύμη
– 1 κιλό αλεύρι
– 500 ml γάλα φρέσκο
– 100 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο
– 100 gr ζάχαρη
– 2 αυγά
– 25 γραμμάρια φρέσκια μαγιά
– βανίλια
– ζάχαρη άχνη.
να φουσκώσει. Στη συνέχεια βάζουμε το υπόλοιπο κοσκινισμένο αλεύρι σε ένα μπωλ , τη ζάχαρη, τα δυο αυγά, τη βανίλια, το γάλα και τη φουσκωμένη μαγιά .Κατά το ζύμωμα προσθέτουμε σιγά σιγά το λιωμένο βούτυρο .
2. Ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μία ζύμη που δεν κολλά στα χέρια. Την αφήνουμε σκεπασμένη σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί.
3. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 20 ίδια κομμάτια. Κάθε κομμάτι ζύμης το περιστρέφουμε ώστε να έχει περίπου 35 cm μήκος.
4. Το κάθε κομμάτι το διπλώνουμε , πιέζοντας ελαφρά.
5. Αφήνουμε τα ντόνατς έτοιμα σε ζεστό μέρος , ώστε να φουσκώσουν.
6. Τηγανίζουμε τα ντόνατς σε καυτό λάδι.
7. Τα τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές.
8. Τα τοποθετούμε σε μια χαρτοπετσέτα για να απορροφηθεί το λάδι. Κατόπιν πασπαλίζουμε με ζάχαρη σε σκόνη.
Τι χρειαζόμαστε για τη ζύμη
– 1 κιλό αλεύρι
– 500 ml γάλα φρέσκο
– 100 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο
– 100 gr ζάχαρη
– 2 αυγά
– 25 γραμμάρια φρέσκια μαγιά
– βανίλια
– ζάχαρη άχνη.