Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης. Σε ένα ταψί του φούρνου,βαθύ,(πχ γάστρα τσίγκινη)ρίχνουμε μπόλικο λάδι και στρώνουμε δύο στρώσεις φύλλα προσέχοντας να....
καλύψουμε και τα πλαινά του ταψιού.

Χωρίζουμε με το μάτι στα 5 την γέμιση .Ρίχνουμε το 1/5 της ποσότητας της γέμισης,και ξανά βάζουμε από πάνω άλλες δύο στρώσεις φύλλα .Ρίχνουμε ξανά γέμιση ,το άλλο 1/5,και ξανά 2 στρώσεις φύλλα εώς ότου να φτάσουμε στο τέλος που σκέπαζουμε με φύλλα .
Ρίχνουμε 3 ποτήρια νερό ζεστό,λάδι και σκέπαζουμε με την βρεγμένη λαδόκολλα.
Κατά την διάρκεια του ψησίματος ελέγχουμε αν χρειάζεται νερό
Στους 200 βαθμούς,προθέρμανουμε πρώτα, ψήνουμε για 45 λεπτά. Όταν βγήκε η πίτα δεν θα πίστευετε πως κόβοντας κανονικό κομμάτι..δεν..θα φύγουν τα ρύζια κάτω… δεν θα πάθει τίποτε.
Ρίχνουμε από πάνω ελαιόλαδο και λεμόνι και γίνεται τέλειο..

Καταπληκτική ιδέα για εκτέλεση της “Τεμπέλικης Γιαλαντζοντολμαδόπιτας”..
Σκεφτείτε πως το ταψί είναι μία κατσαρόλα. Βάλτε το νεράκι, σκεπάστε με βρεγμένη λαδόκολλα και σε λίγη ώρα θα έχετε το ίδιο γευστικά αποτέλεσμα με τα τυλιχτά.

Υλικά

60 κληματόφυλλα (ζεματισμένα)
400γραμ.ρύζι καρολίνα καλά πλυμμένο
2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
1 καρότο τριμμένο
2 ντομάτες τριμμένες
1 ματσάκι μα’ι’ντανό ψιλοκομμένο
1/2 ματσάκι άνιθο ψιλοκομμένο
μπόλικο δυόσμο ψιλοκομμένο
4-5 κλωναράκια μάραθο ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι ρίγανη
1/2 κουταλάκι θυμάρι
αλάτι
πιπέρι
ελαιόλαδο
3 ποτήρια νερό ζεστό
1 φύλλο βρεγμένη λαδόκολλα στο μέγεθος του ταψιού


Η Συνταγή είναι από κ. Christiana-george Gian – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Νεότερη Παλαιότερη