ΥΛΙΚΑ - ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Υλικά συνταγής


2 κιλά πράσα

2 κλωνάρια σέλινο χονδροκομμένο

1 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος

1 κ.σ. πελτές ντομάτας

200ml ελαιόλαδο

100γρ. βούτυρο

2 καρότα κομμένα σε φέτες ή κύβους

1 λεμόνι (ο χυμός του)

για τα σουτζουκάκια

1 κιλό κιμάς χοιρινός ή ανάμεικτος

1 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος

1 κ.σ. δυόσμος αποξηραμένος

2 αυγά

1 φλιτζ. τραχανάς

1 φλιτζ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο

50ml ελαιόλαδο

αλάτι

πιπέρι

Διαδικασία συνταγής

Ζυμώνουμε τον κιμά με τον τραχανά, το μαϊντανό, τα αυγά, το δυόσμο, το κρεμμύδι, αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε το λάδι και πλάθουμε τους κεφτέδες.

Χονδροκόβουμε τα πράσα, τα πλένουμε καλά και τα μπλανσάρουμε. Τα στραγγίζουμε και τα τσιγαρίζουμε σε μια κατσαρόλα με το λάδι, το βούτυρο, τον πελτέ, το καρότο, το σέλινο και τον μαϊντανό
. Καρυκεύουμε με αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε σχεδόν συνέχεια, μέχρι να μαραθούν τα υλικά. Αφού τα τσιγαρίσουμε, προσθέτουμε τα κεφτεδάκια ίσα ίσα να σοταριστούν και προσθετουμε 2 φλιτζάνια νερό. Μόλις αρχίσει να βράζει,χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και τα αφήνουμε όλα μαζί να σιγοβράσουν για 2 με 2 μιση ώρες σε χαμηλή φωτιά. Ελέγχουμε κι αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ζεστό νεράκι ακόμη. Κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος γυρνάμε μια δυό φορές τους κεφτέδες.

Τέλος, προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και σερβίρουμε.

  https://www.cooklos.gr/syntages/keftedakia-prasa
Νεότερη Παλαιότερη