Συνταγές με βραστά αυγά

Υλικά 8 φύλλα κρούστας, 8 αυγά βρασμένα σφιχτά, 300 γρ. ανάλατη μυζήθρα ή ανθότυρο, 200 γρ. χαλούμι τριμμένο....

3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, 200 γρ. μανιτάρια ψιλοκομμένα, 2-3 κουταλιές της σούπας άνηθος ψιλοκομμένος, αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο, 8-10 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Εκτέλεση: Ζεσταίνετε 2 κουταλιές της σούπας λάδι και σοτάρετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα μανιτάρια μέχρις ότου εξατμιστούν εντελώς τα υγρά τους. Αλατοπιπερώνετε και αφήνετε το μείγμα να κρυώσει. Κομματιάζετε τη μυζήθρα ή το ανθότυρο και το ανακατεύετε με το χαλούμι, τα μανιτάρια, τα κρεμμύδια και τον άνηθο. Αλείφετε ένα φύλλο ζύμης με λίγο λάδι και το διπλώνετε στη μέση. Βάζετε στο κέντρο 2 κουταλιές από το μείγμα του τυριού και βυθίζετε στη μέση από ένα αβγό καθαρισμένο ολόκληρο. Διπλώνετε το φύλλο προς το κέντρο έτσι ώστε να αγκαλιάσει τη γέμιση και το στρίβετε ελαφρά για να αποκτήσει ακανόνιστο σχήμα το πάνω μέρος. Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα φύλλα και την υπόλοιπη γέμιση φτιάχνοντας συνολικά 8 πουγκιά. Τα περιχύνετε με το υπόλοιπο λάδι και τα ψήνετε 45΄- 50΄ στο φούρνο, μέχρι να ροδίσουν.






Πηγή:icookgreek.com
Νεότερη Παλαιότερη