Εκατοντάδες σεφ απ΄ όλο τον κόσμο, δήλωσαν συμμετοχή, τον περασμένο Ιούλιο, και επελέγησαν για τον τελικό 10 κορυφαίοι chef, μεταξύ των οποίων και ο Γέροντας Επιφάνιος, ο οποίος δυστυχώς δεν είναι πλέον κοντά μας. Το πιάτο του, «παραδοσιακός μπακαλιάρος με σκορδαλιά», θεωρήθηκε ένα από τα καλύτερα και προς τιμήν του, οι διοργανωτές έκαναν δωρεά 500 δολαρίων , στο Ιερό Κάθισμα Αγίου Ευσταθίου-Μυλοπόταμος.
Οι συνταγές με τις οποίες πήραν μέρος στο διαγωνισμό, ήταν εμπνευσμένες από τη μακεδονική γαστρονομική παράδοση και την ποντιακή κουζίνα. Συγκεκριμένα, ο Εμμανουήλ Στράτος συμμετείχε με «κριθάρι με σπανάκι, πέστο από φέτα και καρύδια, μπαρμπούνι με κρούστα μυρωδικών» και η Κική Εμμανουηλίδου με «παραδοσιακή ποντιακή σούπα, κεφτεδάκια με μοσχάρι, πλιγούρι, καρύδια, αρωματικά βότανα και καυτερή πιπεριά».