Από τα πολύ παλιά χρόνια, τα βότανα εκτιμήθηκαν για τις διατροφικές και θεραπευτικές τους χρήσεις, δράσεις και ιδιότητες.
Σήμερα ένα ποσοστό περίπου 75% των φαρμάκων μας βασίζονται στις θεραπευτικές ιδιότητες των βοτάνων και σχεδόν το 90% των συνταγών μας της μαγειρικής περιλαμβάνει βότανα.
Ο μαϊντανός,
ο άνηθος,
το μάραθο,
η ρίγανη,
ο κόλιανδρος,
το θυμάρι, αυτά και τόσα άλλα είναι βότανα και υλικά των συνταγών της μαγειρικής μας, αλλά και ισχυρότατα ιάματα.
Οι κοινωνίες μας, δια μέσου των αιώνων, ανέπτυξαν τις δικές τους παραδόσεις για να καταφέρουν να κατανοήσουν τα φαρμακευτικά φυτά και τις χρήσεις τους.
Κάποιες από αυτές τις παραδόσεις και τις ιατρικές πρακτικές μπορεί να μας φαίνονται παράδοξες και μαγικές, ενώ κάποιες άλλες λογικές και ορθολογιστικές, όλες τους όμως είναι προσπάθειες να ξεπεραστούν οι ασθένειες και ο πόνος και στο τέλος-τέλος να βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής μας read more:https://botanologia.gr