Αυτή η κόκκινη σούπα «ξεφεύγει» από τα συνηθισμένα. Το ρύζι συνδυαστικά με τα μπαχαρικά και όχι μόνο δημιουργούν το απόλυτο vegan πιάτο.

Υλικά

1 κουτ. σούπας ηλιέλαιο

1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη

1 κομμάτι φρέσκο τζίντζερ 2 εκ., χωρίς φλούδα, λεπτοτριμμένο

1 κόκκινη πιπερίτσα τσίλι, ψιλοκομμένη

2 μίσχους λεμονόχορτο, χωρίς τα σκληρά εξωτερικά φύλλα, ψιλοκομμένους

1/4 κουτ. γλυκού σπόρους κύμινο

1/4 κουτ. γλυκού κόλιανδρο, σε σκόνη

400 γρ. ντοματάκια κονκασέ

2 κουτ. σούπας πάστα ταμάρινδου (σε μπαχαράδικα)

3 κουτ. σούπας ρύζι basmati

1 χούφτα κόλιανδρο ψιλοκομμένο ή μαϊντανό

αλάτι

Διαδικασία

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το σκόρδο, το τζίντζερ, το τσίλι και το λεμονόχορτο για 2΄ να βγάλουν τα αρώματά τους.

Προσθέτουμε τα μπαχαρικά και σοτάρουμε για 1΄. Ρίχνουμε τα ντοματάκια, την πάστα ταμάρινδου και 600 ml νερό και σιγοβράζουμε για 5΄

Πολτοποιούμε επιτόπου με ραβδομπλέντερ ή σε μπλέντερ. Αλατίζουμε ανάλογα με το γούστο μας. Ζεσταίνουμε ξανά τη σούπα, ρίχνουμε το ρύζι και σιγοβράζουμε για 10΄-12΄ , ή μέχρι να μαγειρευτεί το ρύζι. Ανακατεύουμε μέσα τον κόλιανδρο και σερβίρουμε.


Πηγή: olivemagazine.gr

Νεότερη Παλαιότερη