Αυτή η κόκκινη σούπα «ξεφεύγει» από τα συνηθισμένα. Το ρύζι συνδυαστικά με τα μπαχαρικά και όχι μόνο δημιουργούν το απόλυτο vegan πιάτο.
Υλικά
1 κουτ. σούπας ηλιέλαιο
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
1 κομμάτι φρέσκο τζίντζερ 2 εκ., χωρίς φλούδα, λεπτοτριμμένο
1 κόκκινη πιπερίτσα τσίλι, ψιλοκομμένη
2 μίσχους λεμονόχορτο, χωρίς τα σκληρά εξωτερικά φύλλα, ψιλοκομμένους
1/4 κουτ. γλυκού σπόρους κύμινο
1/4 κουτ. γλυκού κόλιανδρο, σε σκόνη
400 γρ. ντοματάκια κονκασέ
2 κουτ. σούπας πάστα ταμάρινδου (σε μπαχαράδικα)
3 κουτ. σούπας ρύζι basmati
1 χούφτα κόλιανδρο ψιλοκομμένο ή μαϊντανό
αλάτι
Διαδικασία
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το σκόρδο, το τζίντζερ, το τσίλι και το λεμονόχορτο για 2΄ να βγάλουν τα αρώματά τους.
Προσθέτουμε τα μπαχαρικά και σοτάρουμε για 1΄. Ρίχνουμε τα ντοματάκια, την πάστα ταμάρινδου και 600 ml νερό και σιγοβράζουμε για 5΄
Πολτοποιούμε επιτόπου με ραβδομπλέντερ ή σε μπλέντερ. Αλατίζουμε ανάλογα με το γούστο μας. Ζεσταίνουμε ξανά τη σούπα, ρίχνουμε το ρύζι και σιγοβράζουμε για 10΄-12΄ , ή μέχρι να μαγειρευτεί το ρύζι. Ανακατεύουμε μέσα τον κόλιανδρο και σερβίρουμε.
Πηγή: olivemagazine.gr