Ένα πεντανόστιμο πιάτο!

50 ΛΕΠΤΑ ΠΕΡΙΠΟΥ | ΕΥΚΟΛΟ

Υλικά για 4 άτομα:

3 ml έ.π. ελαιόλαδο

1 µεγάλο καρότο, σε µικρούς κύβους

2 κλωνάρια σέλερι, ψιλοκοµµένα

1 κρεµµύδι, ψιλοκοµµένο

200 γρ. κόκκινες φακές

1.200 ml ζωµό λαχανικών σπιτικό ή ψυγείου

1 φύλλο δάφνης

αλάτι, µαύρο πιπέρι φρεσκοτριµµένο

Για τα καρότα:

3 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο

3-4 καρότα, καθαρισµένα, κοµµένα σε µέτριους κύβους

½ φλιτζ. χυµό πορτοκαλιού

3 κ.σ. πετιµέζι

φύλλα από 2-3 κλωνάρια φρέσκο θυµάρι

αλάτι, µαύρο πιπέρι φρεσκοτριµµένο

Εκτέλεση

Ζεσταίνουµε το ελαιόλαδο σε µια κατσαρόλα σε µέτρια φωτιά. Ρίχνουµε το καρότο, το σέλερι και το κρεµµύδι. Αλατοπιπερώνουµε και σοτάρουµε για 5΄ ανακατεύοντας µε µια σπάτουλα.

Προσθέτουµε τις φακές, τον ζωµό λαχανικών και τη δάφνη και βράζουµε σε µέτρια φωτιά για περίπου 35΄-40΄.

ΚΑΡΟΤΑ: Βάζουµε σε ένα τηγάνι το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Ρίχνουµε τα καρότα, αλατοπιπερώνουµε και σοτάρουµε για 6΄-8΄ µέχρι να µαλακώσουν αλλά όχι να λιώσουν. Προσθέτουµε τον χυµό πορτοκαλιού, το πετιµέζι και το θυµάρι και µαγειρεύουµε για περίπου 5΄ µέχρι να γυαλίσουν.

Σερβίρουµε τη σούπα σε βαθιά πιάτα γαρνίροντας µε τα γλασαρισµένα καρότα.

 

Πηγή: protothema.gr

Νεότερη Παλαιότερη