Ένα πεντανόστιμο πιάτο!
50 ΛΕΠΤΑ ΠΕΡΙΠΟΥ | ΕΥΚΟΛΟ
Υλικά για 4 άτομα:
3 ml έ.π. ελαιόλαδο
1 µεγάλο καρότο, σε µικρούς κύβους
2 κλωνάρια σέλερι, ψιλοκοµµένα
1 κρεµµύδι, ψιλοκοµµένο
200 γρ. κόκκινες φακές
1.200 ml ζωµό λαχανικών σπιτικό ή ψυγείου
1 φύλλο δάφνης
αλάτι, µαύρο πιπέρι φρεσκοτριµµένο
Για τα καρότα:
3 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
3-4 καρότα, καθαρισµένα, κοµµένα σε µέτριους κύβους
½ φλιτζ. χυµό πορτοκαλιού
3 κ.σ. πετιµέζι
φύλλα από 2-3 κλωνάρια φρέσκο θυµάρι
αλάτι, µαύρο πιπέρι φρεσκοτριµµένο
Εκτέλεση
Ζεσταίνουµε το ελαιόλαδο σε µια κατσαρόλα σε µέτρια φωτιά. Ρίχνουµε το καρότο, το σέλερι και το κρεµµύδι. Αλατοπιπερώνουµε και σοτάρουµε για 5΄ ανακατεύοντας µε µια σπάτουλα.
Προσθέτουµε τις φακές, τον ζωµό λαχανικών και τη δάφνη και βράζουµε σε µέτρια φωτιά για περίπου 35΄-40΄.
ΚΑΡΟΤΑ: Βάζουµε σε ένα τηγάνι το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Ρίχνουµε τα καρότα, αλατοπιπερώνουµε και σοτάρουµε για 6΄-8΄ µέχρι να µαλακώσουν αλλά όχι να λιώσουν. Προσθέτουµε τον χυµό πορτοκαλιού, το πετιµέζι και το θυµάρι και µαγειρεύουµε για περίπου 5΄ µέχρι να γυαλίσουν.
Σερβίρουµε τη σούπα σε βαθιά πιάτα γαρνίροντας µε τα γλασαρισµένα καρότα.
Πηγή: protothema.gr