Η κολοκύθα είναι το απόλυτο λαχανικό του φθινοπώρου. Σήμερα σας προτείνουμε να φτιάξετε τη συνταγή του Γιώργου Τσούλη για γλυκιά κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο.
Η συνταγή είναι του Γιώργου Τσούλη και είναι πολύ εύκολη και γρήγορη.
ΥΛΙΚΑ
500 γρ. ψίχα από πορτοκαλί κολοκύθα
270 γρ. αλεύρι, γ.ο.χ.
150 ml χυμό πορτοκαλιού και 2 κ.σ. ξύσμα πορτοκαλιού
120 ml ελαιόλαδο
60 ml κονιάκ
120 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική
1 κ.γ. κανέλα, τριμμένη
1 κ.γ. τζίντζερ, τριμμένο
¼ κ.γ. γαρύφαλλο
1 κ.γ. βανίλια εκχύλισμα
1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τρίβουμε την κολοκύθα και την βάζουμε μέσα σε μια βαμβακερή πετσέτα και να την πιέζουμε πάνω από ένα μπολ ώστε να αφαιρέσουμε την υγρασία.
Παίρνουμε το ξύσμα από τα πορτοκάλια με τη βοήθεια ενός τρίφτη, το τρίβουμε το από την πιο ψιλή πλευρά. Στην συνέχεια στύβουμε τα πορτοκάλια για να πάρουμε το χυμό τους.
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι και όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από την κολοκύθα και ανακατεύουμε καλά με την βοήθεια μιας πλαστικής σπάτουλας μέχρι να πάρουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Προσθέτουμε την κολοκύθα και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε έως ότου ομογενοποιηθεί το μείγμα. Δεν πρέπει να μας ανησυχεί αν θα είναι κάπως σφιχτό.
Λαδώνουμε πολύ καλά ένα στρογγυλό ταψί διαμέτρου 23 εκ.
Ψήνουμε την πίτα για 50-60 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο 180°C στον αέρα. Καλό είναι μετά το πέρας αυτού του χρονικού διαστήματος να δοκιμάσουμε με ένα μαχαίρι το κέικ. Αν βγει καθαρό τότε το βγάζουμε από τον φούρνο.
Αφήνουμε την πίτα να κρυώσει και κατόπιν κόβουμε σε κομμάτια. Σερβίρουμε προσθέτοντας άχνη ή σιρόπι σφενδάμου.
Καλή απόλαυση!
Πηγή συνταγής: giorgostsoulis.com, govastileto.gr