Η μεγαλύτερη αφρικανική φαρμακευτική εταιρεία Aspen με την Johnson & Johnson ανακοίνωσαν τη συνεργασία τους

Η νοτιοαφρικανική φαρμακευτική εταιρεία Aspen υπέγραψε κατ’ αρχήν συμφωνία με την εταιρεία Johnson & Johnson ανοίγοντας τον δρόμο για τη διάθεση ενός εμβολίου για την Covid-19

«Έχουμε τη χαρά να ανακοινώσουμε την πρόθεση της J&J να παραχωρήσει στην Aspen τα δικαιώματα παρασκευής και πώλησης του εμβολίου της στην Αφρική», ανέφερε ο γενικός διευθυντής της εταιρίας, Στέφεν Σάαντ, σε μια ανακοίνωση που εξέδωσε.

Αυτή είναι μόνο η αρχή που «θα αποτελέσει τη βάση διαπραγμάτευσης μιας οριστικής συμφωνίας», με την οποία η Νότια Αφρική θα μπορεί να παρασκευάζει εμβόλια για την Covid-19 και να τα πουλάει, με την ονομασία Aspenovax, «αποκλειστικά για τον εφοδιασμό των Αφρικανών πελατών» της.

Επιπλέον, η Johnson & Johnson θα δώσει στην Aspen την άδεια χρήσης της πνευματικής ιδιοκτησίας της, δηλαδή της πατέντας του εμβολίου.

Η Aspen μέχρι σήμερα συσκεύαζε εμβόλια της J&J στο εργοστάσιό της στη Γκεμπέρχα, όμως δεν διέθετε την πατέντα και επομένως δεν είχε κανένα λόγo στις πωλήσεις ή τις τιμές.

Η Aspen, η μεγαλύτερη φαρμακοβιομηχανία της Αφρικής, υποστηρίζει ότι έχει τη δυνατότητα να παρασκευάζει έως και 300 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της J&J και σκοπεύει να αυξήσει αυτή τη δυνατότητα για να φτάσει τα 700 εκατομμύρια δόσεις μέχρι τον Ιανουάριο του 2023.
vradini.gr
Νεότερη Παλαιότερη