Ύποπτη η αποκλειστική νοσοκόμα που εργαζόταν παράνομα στο Τζάνειο. Τι λέει η κόρη της ηλικιωμένης στο vradini.gr

Θύμα άγριου ξυλοδαρμού έπεσε μία 78χρονη με άνοια, που νοσηλευόταν στο Τζάνειο (με αιμορραγία στο έντερο). Η κόρη της είχε προσλάβει νοσοκόμα, από αυτές που εργάζονται παράνομα στα νοσοκομεία και τις βρίσκουν οι ασθενείς ή οι συγγενείς τους από τις γνωστές καρτέλες που μοιράζονται στα δωμάτια.

Αυτή η γυναίκα, Ρωσοπόντια, ηλικίας περίπου 60 ετών, θεωρεί η κόρη της ηλικιωμένης ότι προκάλεσε τα σοβαρά τραύματα στο πρόσωπο και τα χέρια της μητέρας της. Μιλώντας στο vradini.gr η Λώρα Πιπέρη καταγγέλλει ότι η κυρία αυτή εξαφανίστηκε μετά το συμβάν και δεν απαντάει στο τηλέφωνο, ενώ από το γραφείο με το οποίο επικοινώνησε την… έβρισαν κιόλας!

Ήδη έχει γίνει μήνυση, ενώ έχει παρέμβει και ο εισαγγελέας. Από τη διοίκηση του νοσοκομείου, όπως αναφέρει η κυρία Πιπέρη, δεν αναλαμβάνουν καμία ευθύνη από τη στιγμή που η αποκλειστική νοσοκόμα δεν ήταν δηλωμένη. Την ενημέρωσαν, πάντως, ότι δεν είχε άλλος πρόσβαση, κάτι το οποίο θα ερευνηθεί sε κάθε περίπτωση στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας.

«Η μητέρα μου αυτή τη στιγμή είναι με σπασμένη μύτη και σε πάρα πολύ κακή ψυχολογική κατάσταση. Δεν μπορεί να την πλησιάσει κανείς για να την περιποιηθεί, καθώς έχει φοβηθεί και αγριέψει πάρα πολύ από τον ξυλοδαρμό», δηλώνει η κόρη της 78χρονης, τονίζοντας ότι το ένα τραύμα στο κεφάλι έγινε από αιχμηρό αντικείμενο.

Το φαινόμενο με τις παράνομες νοσοκόμες και τα κυκλώματα που δρουν σε όλα τα νοσοκομεία, έχει καταγγελθεί επανειλημμένως, αλλά δεν γίνεται κάτι.

Οι γυναίκες αυτές που μπορεί να μην έχουν καμία σχέση με τη νοσηλευτική, παίρνουν 50-60 ευρώ το 12ωρο (εκ των οποίων τουλάχιστον τα μισά πάνε στα γραφεία και τους διακινητές), ενώ οι νόμιμες αμείβονται με 60-70 το 8ωρο μαζί με τις κρατήσεις κλπ., αλλά επιστρέφονται στον ασθενή ή τους συγγενείς τους 30 ευρώ τις καθημερινές και 45 τα Σαββατοκύριακα από τον ΕΦΚΑ.
vradini.gr
Νεότερη Παλαιότερη