Ρολό σφολιάτας με μπρόκολο και τυριά
Υλικά Συνταγής
350-400 γρ. μπρόκολο σε μπουκετάκια, ζεματισμένο, στραγγισμένο
1 φύλλο σφολιάτα
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
2 πράσα ψιλοκομμένα
250 γρ. ανθότυρο κομματιασμένο
50 γρ. φέτα
80 γρ. μπλε τυρί λιωμένο με πιρούνι
2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 αυγό χτυπημένο
αλάτι, πιπέρι μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση
Σοτάρετε το κρεμμύδι και τα πράσα σε μια κουταλιά λάδι σε τηγάνι με ψηλά τοιχώματα. Προσθέτετε το μπρόκολο, το υπόλοιπο λάδι και συνεχίζετε το σοτάρισμα. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήνετε για λίγο να κρυώσουν.
Προσθέτετε τα τυριά, αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο. Ανακατεύετε τη γέμιση να αναμειχθούν καλά τα υλικά.
Ανοίγετε το φύλλο της σφολιάτας και απλώνετε επάνω τη γέμιση. Διπλώνετε το φύλλο σε ρολό ώστε να κλειστεί μέσα η γέμιση και βρέχετε τις άκρες να κολλήσουν.
Αλείφετε την επιφάνεια με το αυγό. Βάζετε το ταψί με το ρολό σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° C και ψήνετε για 30' ή μέχρι να ροδίσει.
Σημειώσεις
Δοκιμάστε την μπροκολόπιτα αντικαθιστώντας τα δυο προτεινόμενα τυριά με παρμεζάνα τριμμένη. Πασπαλίστε αν θέλετε την επιφάνεια με σουσάμι ή μαυροσούσαμο.
Αν δεν ακολουθείτε vegetarian διατροφή μπορείτε να προσθέσετε 5 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο, που θα σοτάρετε μαζί με το κραμμύδι και τα πράσα.
foto icookgreek.com
Πηγή: icookgreek.com