Χωρίς γλουτένη

Υλικά


3 ώριμες μπανάνες
2 κ. σ. αλεσμένο λιναρόσπορο
6 κ. σ. νερό
2 1/4 φλ. τσαγιού αλεύρι αμυγδάλου
1 1/2 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
1/2 κ. γλ. μαγειρική σόδα
1/2 κ. γλ. αλάτι
1/4 φλ. τσαγιού σιρόπι σφενδάμου
1 κ. γλ. βανίλια
1/4 φλ. τσαγιού κομματάκια σοκολάτας

Εκτέλεση

Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Βήμα 2
Ανακατέψτε τον αλεσμένο λιναρόσπορο με το νερό σε ένα μπολ και αφήστε στην άκρη. Μετά από λίγα λεπτά θα δημιουργηθεί ένα υποκατάστατο αυγού που μοιάζει με gel. Αν επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε αυγά στη θέση του λιναρόσπορου, χτυπήστε τα ελαφρά και αφήστε τα στην άκρη.
Βήμα 3
Σε ένα μεγάλο μπολ, συνδυάστε το αλεύρι αμυγδάλου, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι και αφήστε στην άκρη.
Βήμα 4
Πολτοποιήστε τις μπανάνες με ένα πιρούνι μέχρι να ομογενοποιηθούν, προσθέστε το σιρόπι σφενδάμου, τη βανίλια και το μείγμα λιναριού (ή τα αυγά) και ανακατέψτε καλά.
Βήμα 5
Προσθέστε το μείγμα της μπανάνας στα στεγνά υλικά, ανακατέψτε καλά και ρίξτε στο μείγμα και τα κομματάκια σοκολάτας.
Βήμα 6
Προετοιμάστε μια φόρμα για μάφινς με λαδόκολλα και γεμίστε την κάθε θήκη με το μείγμα περίπου μέχρι τη μέση.
Βήμα 7
Ψήστε για 20 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα. Αφήστε τα μάφιν να κρυώσουν για 10 λεπτά πριν τα σερβίρετε.

Πηγή: newsbeast.gr
Νεότερη Παλαιότερη