Μια από τις πιο ονειρεμένες σπιτικές καλοκαιρινές μαρμελάδες γίνεται με ροδάκινα ή νεκταρίνια. Δείτε τη συνταγή της. Το κονιάκ είναι βέβαια προαιρετικό αλλά χαρίζει την πλέον καλοδεχούμενη σπιρτάδα στη γεύση.

Υλικά Συνταγής

1 κιλό νεκταρίνια ή ροδάκινα μεγάλα
1 κιλό ζάχαρη
¼ ποτηριού του νερού
1 βανίλια
1 φλιτζανάκι του καφέ κονιάκ
ο χυμός 1 λεμονιού

Εκτέλεση

Πλένετε πολύ καλά και κόβετε τα νεκταρίνια σε μεγάλα κομμάτια (αν χρησιμοποιήσετε ροδάκινα τα ξεφλουδίζετε).

Τα βάζετε να βράσουν με το νερό και τη ζάχαρη για 30’-40’, ανακατεύοντας κάθε τόσο.

Λίγα λεπτά πριν σβήσετε τη φωτιά ρίχνετε τη βανίλια, το χυμό λεμονιού και το κονιάκ και ανακατεύετε καλά.

Μοιράζετε τη μαρμελάδα σε αποστειρωμένα βαζάκια, όπως είναι ζεστή, και τα σφραγίζετε αφού κρυώσει.

foto icookgreek.com
icookgreek.com
Νεότερη Παλαιότερη