Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε τη σάρκα των ψαριών, τα κρεμμύδια, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τις πατάτες, το σκόρδο, δύο κουταλιές της σούπας λάδι, το μαϊντανό, τη ρίγανη, αλάτι και μαύρο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.

Ζυμώνετε το μείγμα και το πλάθετε σε δώδεκα μεγάλες κροκέτες. Πασπαλίζετε τις κροκέτες με αλεύρι, τις ραντίζετε με το χυμό λεμονιού και μετά τις ξαναπασπαλίζετε με αλεύρι.

Ζεσταίνετε το υπόλοιπο λάδι σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι και τηγανίζετε τις κροκέτες από όλες τις πλευρές μέχρι να ροδίσουν. Τις αφήνετε να στραγγίσουν σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και σερβίρετε.

Tip. Μπορείτε κάλλιστα να χρησιμοποιήσετε φιλέτα κατεψυγμένου ψαριού όταν φτιάχνετε κροκέτες.

Υλικά
400 γρ. ψίχα από ψάρι βρασμένη και κομματιασμένη (πεσκανδρίτσα, πέρκα, μπακαλιάρος κ.λπ.)
1 κρεμμύδι και 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, όλα ψιλοκομμένα
3 πατάτες βρασμένες και λιωμένες με πιρούνι
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και αρκετό επιπλέον για το τηγάνισμα
3 κουταλιές της σούπας φρέσκος μαϊντανός ψιλοκομμένος
2 σκελίδες σκόρδου λιωμένες
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
αλάτι, μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο

ethnos.gr
Νεότερη Παλαιότερη