Από τα πιο απλά πιάτα της ελληνικής κουζίνας

Υλικά

1 κιλό πατάτες
4 μεγάλα κολοκυθάκια, σε λεπτές φέτες
4 μικρά κόκκινα κρεμμύδια, σε λεπτές φέτες
6 ώριμες ντομάτες, πολτοποιημένες
1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
2 κ. σ. ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό (προαιρετικά)
Θαλασσινό αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι για γεύση

Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.

Απλώστε τις πατάτες, τα κολοκυθάκια και τα κόκκινα κρεμμύδια σε ένα ταψί και καλύψτε με τον πολτό ντομάτας, το ελαιόλαδο και τον μαϊντανό.

Αλατίστε και προσθέστε φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί ώστε τα λαχανικά να καλυφθούν ομοιόμορφα.

Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο, ανακατεύοντας μετά από 1 ώρα, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και να εξατμιστεί η υγρασία.

φωτο από newsbeast.gr
newsbeast.gr
Νεότερη Παλαιότερη