Ιδανική επιλογή για ανάλαφρες σαλάτες
2 κ. σ. φρέσκο χυμό λεμονιού
1/4 φλ. τσαγιού κόκκινο ξύδι
1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
2 κ. σ. μουστάρδα
1 σκελίδα σκόρδου (ψιλοκομμένη)
1 κ. γλ. ρίγανη ξερή
1/2 κ. γλ. αλάτι
1/4 κ. γλ. μαύρο πιπέρι
1/4 φλ. τσαγιού κόκκινο ξύδι
1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
2 κ. σ. μουστάρδα
1 σκελίδα σκόρδου (ψιλοκομμένη)
1 κ. γλ. ρίγανη ξερή
1/2 κ. γλ. αλάτι
1/4 κ. γλ. μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
Βήμα 1
Σε ένα μικρό μπολ ανακατέψτε το ξύδι από κόκκινο κρασί με τη μουστάρδα, τη ρίγανη, το σκόρδο, το αλάτι και το μαύρο πιπέρι.
Βήμα 2
Όσο ανακατεύετε το μείγμα προσθέστε σιγά σιγά το ελαιόλαδο.
Βήμα 3
Στύψτε το χυμό λεμονιού και προσθέστε το στο μείγμα, ανακατεύοντας δυνατά.
Βήμα 4
Τοποθετήστε το τελικό μείγμα σε ένα σφραγισμένο βάζο ή φιάλη, κλείστε καλά και ανακινήστε για λίγη ώρα.
newsbeast.gr