Ιδανική επιλογή για ανάλαφρες σαλάτες

Υλικά

2 κ. σ. φρέσκο χυμό λεμονιού
1/4 φλ. τσαγιού κόκκινο ξύδι
1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
2 κ. σ. μουστάρδα
1 σκελίδα σκόρδου (ψιλοκομμένη)
1 κ. γλ. ρίγανη ξερή
1/2 κ. γλ. αλάτι
1/4 κ. γλ. μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

Βήμα 1

Σε ένα μικρό μπολ ανακατέψτε το ξύδι από κόκκινο κρασί με τη μουστάρδα, τη ρίγανη, το σκόρδο, το αλάτι και το μαύρο πιπέρι.

Βήμα 2

Όσο ανακατεύετε το μείγμα προσθέστε σιγά σιγά το ελαιόλαδο.

Βήμα 3

Στύψτε το χυμό λεμονιού και προσθέστε το στο μείγμα, ανακατεύοντας δυνατά.

Βήμα 4

Τοποθετήστε το τελικό μείγμα σε ένα σφραγισμένο βάζο ή φιάλη, κλείστε καλά και ανακινήστε για λίγη ώρα.

newsbeast.gr
أحدث أقدم