Εύκολη και νόστιμη συνταγή
100 γρ. ζυμαρικά της αρεσκείας σας
1 κ. γλ. ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
50 γρ. σπανάκι
75 γρ. τυρί κρέμα
Ξύσμα και χυμό από 1/2 λεμονιού
75 γρ. καπνιστός σολομός, κομμένος σε φέτες
Λίγο βασιλικό, ψιλοκομμένο
1 κ. γλ. ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
50 γρ. σπανάκι
75 γρ. τυρί κρέμα
Ξύσμα και χυμό από 1/2 λεμονιού
75 γρ. καπνιστός σολομός, κομμένος σε φέτες
Λίγο βασιλικό, ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
Βήμα 1
Μαγειρέψτε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Βήμα 2
Ταυτόχρονα, ζεστάνετε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα και μαγειρέψτε το σκόρδο για 1- 2 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Προσθέστε το σπανάκι και συνεχίστε το μαγείρεμα μέχρι να μαραθεί. Ανακατέψτε το τυρί κρέμα, το ξύσμα και το χυμό μεμονιού και λίγο μαύρο πιπέρι.
Βήμα 3
Σουρώστε τα ζυμαρικά, αλλά κρατήστε μερικές κουταλιές από το νερό τους.
Βήμα 4
Προσθέστε τον σολομό, τον βασιλικό και τα ζυμαρικά στη σάλτσα, μαζί με το νερό. Ανακατέψτε και αλατοπιπερώστε, ανάλογα με τη γεύση, πριν σερβίρετε.
newsbeast.gr