27 - 28 Μαρτίου 2023 Υπό την αιγίδα του Οικουμενικού Πατριαρχείου «Η Λογοτεχνία Αλλιώς… χωρίς κλικ»

 

Με τη συμμετοχή 200 μαθητών και εκπαιδευτικών από 20 σχολεία της Ελλάδας, της Κωνσταντινούπολης, της Ίμβρου, της Λευκωσίας, της Νέας Υόρκης και του Γιοχάνεσμπουργκ και 50 εκλεκτών εκπροσώπων των Γραμμάτων και των Τεχνών θα πραγματοποιηθεί η 3η Διεθνής Μαθητική Συνάντηση Λογοτεχνίας με θέμα: «Η λογοτεχνία αλλιώς… χωρίς κλικ» τη Δευτέρα, 27 και την Τρίτη, 28 Μαρτίου.

Την 3η Διεθνή Συνάντηση Λογοτεχνίας διοργανώνουν το Ζωγράφειο Λύκειο Κωνσταντινούπολης και τα Εκπαιδευτήρια Ε. Μαντουλίδη, υπό την αιγίδα του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Η Μαθητική Συνάντηση, που αποτελεί μια πρόταση διδασκαλίας και προώθησης της λογοτεχνίας, μια πρόταση καινοτόμα, ευφάνταστη και πρωτοποριακή, λόγω της έκτακτης κατάστασης που επικρατεί στην Τουρκία, θα πραγματοποιηθεί με φυσική παρουσία στο Πολιτιστικό και Αθλητικό Κέντρο των Εκπαιδευτηρίων Ε. Μαντουλίδη (12ο χλμ Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Ν. Μουδανιών).

Τη συνάντηση μπορεί να την παρακολουθήσει όποιος επιθυμεί από το livemedia.gr, το Facebook και το κανάλι YouTube των Εκπαιδευτηρίων.

Η Γενική Διευθύντρια των Εκπαιδευτηρίων Ε. Μαντουλίδη, Άσπα Χασιώτη, μίλησε στο Μεσημεριανό Μαγκαζίνο του Ράδιο Θεσσαλονίκη.

Ακούστε το απόσπασμα της εκπομπής στο παραπάνω βίντεο.



Την έναρξη των εργασιών της Συνάντησης θα κηρύξει η ΑΘΠ ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. κ. Βαρθολομαίος.
Χαιρετισμό στη Συνάντηση θα απευθύνουν ο κ. Γιάννης Δεμιρτζόγλου – Διευθυντής Ζωγραφείου Λυκείου και η Δρ. Ασπασία Χασιώτη – Γενική Διευθύντρια Εκπαιδευτηρίων Ε. Μαντουλίδη, που έχουν την ευθύνη όλης της διοργάνωσης, η κ. Αικατερίνη Μαντουλίδου – Πρόεδρος Εκπαιδευτηρίων Ε. Μαντουλίδη, ο κ. Χαράλαμπος Κυραϊλίδης – Πρόεδρος Συνδέσμου Ιδρυτών Ελληνικών Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων, ο κ. Γιώργος Παπαλιάρης – Πρόεδρος Κοινότητας Σταυροδρομίου, Πρόεδρος ΣΥΡΚΙ και ο κ. Γιάννης Γιγουρτσής – Συντονιστής Εκπαίδευσης Ομογενειακών Σχολείων.

Πηγή κειμένου και φωτογραφίας: rthess.gr

Νεότερη Παλαιότερη