Απολαύστε τη το βράδυ της Ανάστασης στο γιορτινό τραπέζι!

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό αρνίσια συκωταριά (εντόσθια)

1 ½ φλιτζάνι τσαγιού άνηθο ψιλοκομμένο

1 κουταλιά της σούπας αλεύρι 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο αγελάδος

Φρέσκα κρεμμυδάκια (2 ματσάκια περίπου)

1 ½ φλιτζάνι τσαγιού μαϊντανό ψιλοκομμένο

2 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ 1 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο

2 αυγά

χυμό από 1 λεμόνι

αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε και καθαρίζουμε πολύ καλά τη συκωταριά. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα μπόλικο νερό και μια πρέζα αλάτι και το αφήνουμε να βράσει. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη συκωταριά, την αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά (τη ζεματάμε), τη βγάζουμε και την ψιλοκόβουμε.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο αγελάδος. Έπειτα σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια, το μαϊντανό, το αλεύρι διαλυμένο σε λίγο νερό, και την ψιλοκομμένη συκωταριά τουλάχιστον για 5 με 6 λεπτά.

Προσθέτουμε 2 φλιτζάνια του τσαγιού ζεστό νερό, ανακατεύουμε καλά και, μόλις πάρει βράση, τα μαγειρεύουμε για 45 περίπου λεπτά σε μέτρια φωτιά.
Όσο μαγειρεύονται ετοιμάζουμε το αυγολέμονο.

Χωρίζουμε τα αυγά σε κρόκους και ασπράδια, χτυπάμε χωριστά τα ασπράδια σε μια σφικτή μαρέγκα και παράλληλα τους κρόκους μέχρι να ασπρίσουν, τα ενώνουμε και ξεκινάμε πάλι να τα χτυπάμε.

Συνεχίζοντας το χτύπημα, ρίχνουμε το χυμό λεμονιού, το κορν φλάουρ και λίγο ζουμί από την κατσαρόλα μας.

Αδειάζουμε το αυγολέμονο μέσα στη μαγειρίτσα, ανακατεύουμε, ρίχνουμε μπόλικο τριμμένο πιπέρι και τον ψιλοκομμένο άνηθο. Κάνουμε ένα τελευταίο ανακάτεμα και σερβίρουμε.
Πηγή
Νεότερη Παλαιότερη