Η πιο νόστιμη εκδοχή για ζυμαρικά λιγκουίνι.
Υλικά:
500 γρ. Λιγκουίνι ολικής άλεσης
4 κ.σ. ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
300 γρ. ντοματίνια
1 κ.γ. ρίγανη, αποξηραμένη
Εκτέλεση:
Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά. Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τα λιγκουίνι ολικής άλεσης . Ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσουν για όσο χρόνο αναφέρει η συσκευασία.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά, και προσθέτουμε το σκόρδο. Σοτάρουμε για 2-3 λεπτά.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τα ντοματίνια ολόκληρα και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν από όλες τις πλευρές. Μόλις μαλακώσουν τα πατάμε ένα-ένα ελαφρώς με ένα πιρούνι ώστε να βγάλουν τα υγρά τους.
Λίγο πριν αποσύρουμε από τη φωτιά προσθέτουμε ρίγανη και ανακατεύουμε απαλά.
Στραγγίζουμε τα λιγκουίνι και τα προσθέτουμε στο τηγάνι. Αν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο από το νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.