Γρήγορο και νόστιμο, ελαφρύ βραδινό

Υλικά

700 γραμμάρια κοτόπουλο χωρίς κόκαλα και δέρμα, κομμένο σε μικρά κομμάτια
1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
2 κ. σ. γιαούρτι
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
Χυμό από 1 λεμόνι
1 κουταλιά του γλυκού ρίγανη
Αλάτι και μαύρο πιπέρι, κατά βούληση

Εκτέλεση

Βήμα 1
Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το ελαιόλαδο, το γιαούρτι, το ψιλοκομμένο σκόρδο, τον χυμό λεμονιού, την ξερή ρίγανη, το αλάτι και το μαύρο πιπέρι.
Βήμα 2
Προσθέστε το κομμένο κοτόπουλο στη μαρινάδα και βεβαιωθείτε ότι καλύπτονται καλά. Καλύψτε το μπολ και βάλτε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά, ή καλύτερα, μαρινάρετέ το για μερικές ώρες ή ακόμη και ολόκληρο το βράδυ.
Βήμα 3
Εάν χρησιμοποιείτε ξύλινα ξυλάκια, βουτήξτε τα σε νερό για περίπου 30 λεπτά για να αποφύγετε την καύση τους. Περάστε τα κομμένα κοτόπουλα στα ξυλάκια.
Βήμα 4
Προθερμάνετε τη σχάρα σας σε μέτρια- υψηλή θερμοκρασία και λαδώστε ελαφρώς. Ψήστε τα σουβλάκια για περίπου 6-8 λεπτά ανά πλευρά, ή μέχρι να ψηθούν και να πάρουν ωραίες ραβδώσεις.

newsbeast.gr
Νεότερη Παλαιότερη