Μία πιθανή τραγωδία αποφεύχθηκε πριν λίγες στο ΑΠΘ

Όπως ακοκαλύπτουν “Τα Νέα” πριν λίγες ημέρες οι καταληψίες της Σχολής Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ, κινήθηκαν προς το υπόγειο του κτηρίου, με σκοπό να φτάσουν στη Βιολογική Σχολή.

Με αλυσοπρίονο άνοιξαν τρύπα αλλά βρέθηκαν στον χώρο όπου βρίσκεται ο πυρηνικός αντιδραστήρας, χαμηλής ισχύος. Σύμφωνα με το δημοσίευμα φέρονται να κατέστρεψαν το πρώτο από τα δύο συστήματα θωράκισης του αντιδραστήρα, ο οποίος φέρει ποσότητα ουρανίου.

Αν υφίστατο οποιαδήποτε ζημιά θα εκτίθεντο σε ακτινοβολία όσοι έρχονταν σε άμεση επαφή μαζί τους.

Την ίδια ώρα, συνεχίζεται η έρευνα για τους 49 συλληφθέντες έπειτα από τη μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στη σχολή Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ.

Ένταση δημιουργήθηκε χθες στο δικαστικό μέγαρο όπου οδηγήθηκαν οι 49. Συγκεντρώθηκαν αλληλέγγυοι, φωνάζοντας συνθήματα κατά της αστυνομίας. ορισμένοι θέλησαν να εισέλθουν. Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις των ΜΑΤ και απέκλεισαν την είσοδο.

Η δίκη των 49 αναβλήθηκε για τις 29 Μαρτίου και όλοι τους αφέθηκαν ελεύθεροι.

Σήμερα στις 8 το βράδυ φοιτητικοί σύλλογοι θα πραγματοποίησουν συγκέντρωση αλληλεγγύης στους 49 στην Καμάρα και αναμένεται να πραγματοποιήσουν και πορεία.

Πηγή κειμένου και φωτογραφίας: rthess.gr


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες; 
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Για άρθρα που αναδημοσιεύονται και αναγράφεται η πηγή τους, ουδεμία ευθύνη φέρει το SalonikaPlus.gr, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.
Νεότερη Παλαιότερη