Φτιάξτε το απόλυτο ορεκτικό, πιπεριές Φλωρίνης γεμιστές με τυριά.
Υλικά
10-12 μεσαίες πιπεριές Φλωρίνης
200γρ. κατίκι
200γρ. ανθότυρο
200γρ. τριμμένη φέτα
2 κ.σ. τριμμένο κασέρι
2 κ. γλ. γλυκιά πάπρικα
8 κ. σ. ελαιόλαδο
2 κ. σ. άνηθο ψιλοκομμένο
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζεις νερό σε μια κατσαρόλα με αλάτι και ρίχνεις τις πιπεριές
Τις αφήνεις να βράσουν για 10 περίπου λεπτά
Τις αφαιρείς και τις αφήνεις στο σουρωτήρι να στραγγίσουν
Κόβεις το πάνω μέρος και καθαρίζει το εσωτερικό
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνεις τα τυριά εκτός από το κασέρι, τα λιώνεις με το πιρούνι και ανακατεύεις καλά
Προσθέτεις 4 κ.σ. ελαιόλαδο, την πάπρικα και τον άνηθο και ανακατεύεις καλά να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα
Με ένα μικρό κουτάλι γεμίζεις τις πιπεριές προσεχτικά να μην διαλυθούν
Τις τοποθετείς στο ταψί και ρίχνεις από πάνω το υπόλοιπο λάδι και το κασέρι
Τις ψήνεις για 20-25 λεπτά και τις σερβίρεις ζεστές
Πηγή
Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Για άρθρα που αναδημοσιεύονται και αναγράφεται η πηγή τους, ουδεμία ευθύνη φέρει το SalonikaPlus.gr, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.