Η γεύση του καλοκαιριού κλεισμένη σε ένα βάζο!

Υλικά


725 γρ. ανανά
200 γρ. ζάχαρη
2 κ.σ. φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού

Εκτέλεση

Χτυπήστε λίγο τον ανανά στο μπλέντερ έτσι ώστε να γίνει κομματάκι, αλλά να μην πολτοποιηθεί.
Προσθέστε τον ανανά σε μια κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού. Ανακατέψτε για να ενωθούν τα συστατικά. Φέρτε σε βρασμό σε μέτρια φωτιά και στη συνέχεια μειώστε σε σιγανή φωτιά. Μη σκεπάσετε την κατσαρόλα.
Σιγοβράστε, ανακατεύοντας συχνά, για 30-40 λεπτά ή μέχρι η μαρμελάδα να πήξει. Αφήστε τη να κρυώσει και μεταφέρετέ τη σε ένα αεροστεγές δοχείο. Φυλάξτε τη στο ψυγείο.
Πηγή


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες; 
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Για άρθρα που αναδημοσιεύονται και αναγράφεται η πηγή τους, ουδεμία ευθύνη φέρει το SalonikaPlus.gr, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.
Νεότερη Παλαιότερη