Την καθυστέρηση στην έναρξη του έργου στην πλατεία Ελευθερίας ανακοίνωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέλιος Αγγελούδης στην ενημέρωση των δημοσιογράφων, λέγοντας ότι έχουν μπλοκάρει οι ενστάσεις που κατατέθηκαν το προηγούμενο διάστημα από υποψήφιους αναδόχους στον διαγωνισμό του δήμου.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι εργασίες, που αναμένονταν να ξεκινήσουν έως το τέλος του έτους, να μετατίθενται για το πρώτο δίμηνο του 2025.

Όπως εξήγησε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης υπήρξε ένας ανάδοχος και στη συνέχεια μια προσφυγή του δεύτερου κατά του πρώτου, που δικαιώθηκε ο δεύτερος με αποτέλεσμα οι δυο τους να είναι στα δικαστήρια.

Ενστάσεις για τον άξονα της Αριστοτέλους

Η μελέτη για την ανάπλαση του άξονα της Αριστοτέλους, που έγινε επι διοίκησης Ζέρβα, έχει τρία σημεία για τα οποία η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης διατύπωσε ενστάσεις στον μελετητή που σύμφωνα με πληροφορίες δεν τις έλαβε υπόψιν.

Ήδη οι ενστάσεις έχουν σταλεί στο Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων, το οποίο αναμένεται να λάβει και την τελική απόφαση.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, το πρώτο σημείο διαφωνίας αφορά το μέσο σκίασης στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, δεδομένου ότι με την παρούσα επιλογή δεν λαμβάνονται υποψη οι κλιματολογικές συνθήκες της περιοχής, ούτε το αισθητικό αποτέλεσμα.

Το δεύτερο σημείο διαφωνίας αφορά στις 48 μανόλιες οι οποίες δεν πρέπει να φύγουν, ούτε να μεταφυτευτούν.

Και το τελευταίο η ιστορικότητα ενός χώρου που είναι και χώρος συγκέντρωσης και συνάθροισης κοινού.

«Δεν θα πρέπει να υπονομευτεί από άλλες κατασκευές οι οποίες αναιρούν την ιστορία της κεντρικής πλατείας της πόλης», σημείωσε ο δήμαρχος, υπογραμμίζοντας πως δεν είναι δουλειά του να παρεμβαίνει στις μελέτες αλλά πρέπει να ληφθούν υπόψη οι τρεις προβληματισμοί του δήμου.

Ερωτηθείς σχετικά ο κ. Αγγελούδης ξεκαθάρισε ότι το έργο θα υλοποιηθεί. «Ούτε κατά διάνοια δεν θα υπάρξει ακύρωση του έργου. Όλα τα έργα θα γίνουν με όποιο κόστος, για να κερδίσουμε το χαμένο έδαφος. Θα κάνουμε τα πάντα για την υλοποίησή τους», τόνισε ο δήμαρχος.

Της Δέσποινας Κρητικού

Πηγή κειμένου και φωτογραφίας: rthess.gr



Για άρθρα που αναδημοσιεύονται και αναγράφεται η πηγή τους, ουδεμία ευθύνη φέρει το SalonikaPlus.gr, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.
Νεότερη Παλαιότερη