Είναι το περίφημο χανιώτικο κολοκυθομπούρεκο, που τις περισσότερες φορές σκεπάζεται από φύλλο ή περιχύνεται με μίγμα από γάλα, αλεύρι και αβγά.
Στη σημερινή συνταγή μας το περιχύνουμε με μπόλικο ελαιόλαδο, ενώ οι μυζήθρες λιώνουν κατά το ψήσιμο και του δίνουν ξεχωριστή νοστιμιά!
Υλικά
1 κιλό κολοκύθια
1 κιλό πατάτες
½ κιλό μυζήθρα γλυκιά
½ κιλό ξινομυζήθρα
1 φλιτζάνι δυόσμο ψιλοκομμένο
1 ποτήρι ελαιόλαδο
1 φύλλο χωριάτικο, έτοιμο ή σπιτικό
σουσάμι
αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Πλένετε τα κολοκύθια και τα κόβετε σε λεπτές ροδέλες με το εργαλείο που κόβετε το λάχανο. Τα αλατοπιπερώνετε.
Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε τις πατάτες με το ίδιο εργαλείο. Τις αλατοπιπερώνετε κι αυτές.
Λαδώνετε ένα ταψί και απλώνετε σε στρώσεις τα υλικά ως εξής: Ξεκινάτε με μια στρώση από τις πατάτες. Κατόπιν, με θρυμματισμένα τυριά και δυόσμο. Συνεχίζετε με κολοκύθια και από πάνω ξανά θρυμματισμένα τυριά και δυόσμο. Συνεχίζετε με πατάτες και ούτω καθεξής μέχρι να τελειώσουν όλα τα υλικά.
Περιχύνετε το φαγητό με το ελαιόλαδο, σκεπάζετε με το φύλλο, το αλείφετε επίσης με λίγο ελαιόλαδο και πασπαλίζετε με σουσάμι.
Ψήνετε το μπουρέκι σε προθερμασμένο φούρνο στους 160οC για 1 ώρα περίπου, μέχρι δηλαδή να ροδίσει.
Πηγή: olivemagazine.gr
Στη σημερινή συνταγή μας το περιχύνουμε με μπόλικο ελαιόλαδο, ενώ οι μυζήθρες λιώνουν κατά το ψήσιμο και του δίνουν ξεχωριστή νοστιμιά!
Υλικά
1 κιλό κολοκύθια
1 κιλό πατάτες
½ κιλό μυζήθρα γλυκιά
½ κιλό ξινομυζήθρα
1 φλιτζάνι δυόσμο ψιλοκομμένο
1 ποτήρι ελαιόλαδο
1 φύλλο χωριάτικο, έτοιμο ή σπιτικό
σουσάμι
αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Πλένετε τα κολοκύθια και τα κόβετε σε λεπτές ροδέλες με το εργαλείο που κόβετε το λάχανο. Τα αλατοπιπερώνετε.
Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε τις πατάτες με το ίδιο εργαλείο. Τις αλατοπιπερώνετε κι αυτές.
Λαδώνετε ένα ταψί και απλώνετε σε στρώσεις τα υλικά ως εξής: Ξεκινάτε με μια στρώση από τις πατάτες. Κατόπιν, με θρυμματισμένα τυριά και δυόσμο. Συνεχίζετε με κολοκύθια και από πάνω ξανά θρυμματισμένα τυριά και δυόσμο. Συνεχίζετε με πατάτες και ούτω καθεξής μέχρι να τελειώσουν όλα τα υλικά.
Περιχύνετε το φαγητό με το ελαιόλαδο, σκεπάζετε με το φύλλο, το αλείφετε επίσης με λίγο ελαιόλαδο και πασπαλίζετε με σουσάμι.
Ψήνετε το μπουρέκι σε προθερμασμένο φούρνο στους 160οC για 1 ώρα περίπου, μέχρι δηλαδή να ροδίσει.
Πηγή: olivemagazine.gr